to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:17 | 24.01.2022

Κοινωνία

Συγκλονιστική μαρτυρία από εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό

«Αποχωρήσαμε πλέον καθώς η πρόσβαση έχει γίνει πολύ δύσκολη»: Συγκλονιστικά τα όσα καταγράφει η έκτακτη ανακοίνωση που δημοσίευσαν μέλη της συλλογικότητας «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»


Μέλη της συλλογικότητας καταγράφουν τα όσα είδαν και άκουσαν κατά την παραμονή τους δίπλα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η ανάρτηση έγινε στις 8 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, όσους/ες συνάντησαν τους δήλωσαν πως βρίσκονται εκεί από τις 11 το πρωί, είναι εκατοντάδες, χωρίς νερό και τροφή και κάποιοι χωρίς βενζίνη. «Το πράγματα είναι -δυστυχώς- πολύ σοβαρά», τονίζουν εξ αρχής.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Μέλη του Φυσάει Κόντρα μόλις γύρισαν από τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας. Όσους/ες συνάντησαν είναι από τις 11 το πρωί και είναι εκατοντάδες χωρίς νερό και τροφή και κάποιοι χωρίς βενζίνη. Μια από αυτές έγκυος.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ούτε από τον Δήμο, ούτε από την Αττική Οδό ουτε από την Πολιτική Προστασία. Ήμασταν οι πρώτοι άνθρωποι που συναντούσαν. Τους δώσαμε νερά και μπανάνες που είχαμε φέρει. Ξαναπήγαμε και τους ξαναφέραμε πολλά νερά και μπισκότα. Μάθαμε ότι κι άλλος κόσμος πέταγε πιο πέρα πράγματα από πανω για να βοηθήσει.

Περιμένουν το γκρειντερ που δεν φαίνεται να έρχεται ποτε. Πρέπει ΤΩΡΑ οι άνθρωποι αυτοι να απεγκλωβιστουν, να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους και να έρθουν είτε στο μετρό είτε σε θερμαινόμενους χώρους. Να υπάρξει προσπάθεια απεγκλοβισμοί από το αντίθετο ρεύμα που είναι άδειο. Υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκεί όλο το βράδυ. Δεν γνωρίζουν που είναι οι έξοδοι, είναι μόνοι και φοβισμένοι. Λένε ψέμματα για λόγους επικοινωνίας ενώ ο κόσμος είναι παρατημένος.

Με απόλυτη επίγνωση των συνθηκών καλούμε:
- Το κράτος, την κυβέρνηση και τους τοπικούς Δήμους, να παρέμβουν άμεσα με μηχανήματα και εξοπλισμό ώστε να απεγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα ή να μεταφερθεί ο κόσμος σε ασφαλείς και ζεστούς χώρους, στο κέντρο ή τις γειτονικές περιοχές.
- Συμπολίτες και συμπολίτισσες που θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να πάνε με το μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας φέρνοντας μαζί τους πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν (ζεστά ρούχα, κουβέρτες, συσκευασμένα τρόφιμα, νερό, φρούτα κ.α.). Απαιτείται να έχουν ντυθεί κατάλληλα για το χιόνι. Φυσικά, ο στόχος του απεγκλωβισμού ξεπερνά τις δυνάμεις του αλληλέγγυου κόσμου, ωστόσο είναι σημαντικό να μην μείνει κανείς και καμία μόνη.
- Όση οργή και αγανάκτηση και αν μοιραζόμαστε απέναντι στην εγκληματική και κρατική αδιαφορία, και με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις του κάθε συνανθρώπου μας, κάνουμε μια έκκληση σε όλες και όλους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι να προσεγγίσουν τους σταθμούς του μετρό, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι δολοφονικές, όμως τα πράγματα χειροτερεύουν όσο περνά η ώρα και πρέπει να μειωθεί ο κίνδυνος ανθρώπινων ζωών.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)