to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 25.01.2017

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, συναντήθηκαν με τον Χρ. Βερναρδάκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Οι συνδικαλιστές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» και παράλληλα τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει «ομερτά» στη δημόσια Υγεία, «επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με το «καραβάνι της Υγείας», με επόμενο σταθμό τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

tags: ΠΟΕΔΗΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)