to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 02.02.2013

Κοινωνία

Συγκέντρωση των ναυτεργατών στον Αγ. Διονύσιο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα παραβρεθεί και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες, οι οποίοι εξήγγειλαν χθες νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που λήγει στις 6 το πρωί της Δευτέρας.




Η χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, απέβη άκαρπη, ενώ αύριο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει τη περαιτέρω στάση της.

Οι ναυτεργάτες, που ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, θεωρούν ότι με τις νέες διατάξεις του, πολλοί ναυτικοί θα οδηγηθούν στην ανεργία, ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Μέλη της ΠΝΟ, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί επικείμενης δρομολόγησης πλοίου από την Κρήτη για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων μετά από συμφωνία, τόνισαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και τα πληρώματα όλων των πλοίων απεργούν κανονικά.

Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα των ναυτεργατών και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους, ωστόσο η μη διεξαγωγή, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών, όπως την έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός στη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κάλεσε τους ακτοπλόους να προχωρήσουν στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ναυτεργάτες και να καταβληθούν προσπάθειες για πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Πάρης Τσιριγώτης -  Πηγή:  Κέρδος με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)