to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 17.06.2015

Κοινωνία

#stopausterity #change4all #mazi: Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα & όλη τη χώρα (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές», πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στη λιτότητα


Ενημέρωση - φωτογραφίες από το Σύνταγμα (εδώ το σχετικό άλμπουΜ του left.gr):

22:15 Η συγκέντρωση έχει ολοκληρωθεί. «Η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση», ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

21:40 Συνεχίζεται η διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα (φωτογραφία: Ναυτεμπορική):

21:35 Και η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα (φωτογραφία Μάκης Συνοδινός):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

21:30 Φωτογραφίες του alterthess.gr από τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης:

21:25 Βίντεο από τη συγκέντρωση στην Πάτρα:

21:10 ΣΥΡΙΖΑ: Οι σημερινές συγκεντρώσεις, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς & την καλλιέργεια φόβου

20:41 Φωτογραφίες του left.gr από τη συγκέντρωση κατά της λιτότητας (περισσότερες εδώ):

(μεταξύ των συγκεντρωμένων οι Π. Σκουρλέτης και Ν. Μανιός)

20:30 Εικόνα από τη συγκέντρωση:

20:25 Όπως αναφέρει ο Μάκης Συνοδινός, ο κόσμος στο Σύνταγμα είναι αρκετός και ήδη έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 (φωτογραφία: @mattfrei)

20:15 «Δεν φοβόμαστε-δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε!»

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

19:50 Ο κόσμος καταφτθάνει στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει κατά της λιτότητας (φωτογραφίες: @spyrosgelis, Ναυτεμπορική):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το κάλεσμα:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του», σημειώνεται στο κάλεσμα. 

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση», υπογραμμίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το «Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας», το οποίο καλεί σε αντίστοιχες διαδηλώσεις στις πλατείας σε όλη την Ελλάδα.

«Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. [...] Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί», υπογραμμίζεται.

Μπορείτε να δείτε την πρωτοβουλία στο facebook εδώ

Ολόκληρο το κείμενο:
 

Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας

Γκρεμίζουμε τη λιτότητα 


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. 
 

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας. 
 

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
 

Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
 

Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
 

Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. 
 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα κατά των εκβιασμών των τοκογλύφων - δανειστών

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Συγκέντρωση και στη Λευκωσία

Eκδήλωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των εκβιασμών των δανειστών, γίνεται και στη Λευκωσία με κάλεσμα στις 7.30 μ.μ. σήμερα Τετάρτη 19/6, στην Πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας - το σχετικό event στο Facebook

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)