to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 01.09.2013

Κοινωνία

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Την Τρίτη 3/9 στις 9 π.μ.


Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη δικάζονται ο Σάββας Μιχαήλ και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μετά από μήνυση που έκανε η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής το 2009. Ο πρώτος είναι γενικός γραμματέας του ΕΕΚ, γνωστός αγωνιστής και αντιφασίστας, στα πλαίσια πολυμήνυσης που είχε καταθέσει στο σύνολο της αριστεράς και των συλλογικοτήτων του κινήματος, που καλούσε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το 2009. Αφορμή για να στηριχθούν οι κατηγορίες στην περίπτωση του γενικού γραμματέα της αριστερής οργάνωσης (οι οποίες ήταν «συκοφαντική δυσφήμιση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης»), ήταν η ανακοίνωση του ΕΕΚ, η οποία καλούσε στο συλλαλητήριο κι έγραφε «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», ενώ για την περίπτωση του πρώην πρύτανη του Ε.Μ.Π ήταν η παροχή των server του Ε.Μ.Π για την ύπαρξη του indymedia, στο οποίο δημοσιεύτηκε η εν λόγω ανακοίνωση.
 
 
Αρχικά φαίνεται γελοίο που μια οργάνωση σαν τη Χρυσή Αυγή, η οποία καλλιεργεί την μισαλλοδοξία, πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις προς οποιονδήποτε θεωρεί διαφορετικό, χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «αναρχοάπλυτοι», χαρακτηρίζει μετανάστες «σκουπίδια» κ.α., κατηγορεί κάποιον άλλο για «συκοφαντική δυσφήμιση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης». Όμως στην πραγματικότητα, η κίνηση της Χρυσής Αυγής είναι πολύ σοβαρή: η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το ίδιο αστικό σύστημα δικαιοσύνης που μέχρι στιγμής έχει βγάλει λάδι αρκετά μέλη της που κατηγορούνται για εγκλήματα μέσω αθωώσεων ή αναβολών των δικών τους («βλ. Περίπτωση Κασιδιάρη, ή την «μηνύτρια» του Σάββα Μιχαήλ Σκορδέλη) προκειμένου να «χτυπήσει» την αριστερά.
 
Μέσω της κίνησης της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός της εχθρός: όχι οι επιχειρηματίες που κερδοφορούν εν μέσω κρίσης (εκτός αν δεν πρόλαβαν να κάνουν μήνυση στον Μπόμπολα επειδή ήταν πολύ απασχολημένοι με το να στηρίζουν τα έργα που έχει αναλάβει στις Σκουριές), όχι η κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή διαλύει την υγιεία, την παιδεία και πετάει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, αλλά η οργανωμένη έκφραση του κινήματος, η αριστερά. Η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φοβάται την αριστερά, όσο και αν παίζει «παιχνίδια» μπροστά στις κάμερες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατίας, όπως και οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται στο φασισμό και στη μνημονιακή πολιτική που στην πραγματικότητα υπηρετεί η Χρυσή Αυγή.
 
 
Φοβάται τις μαζικές απαντήσεις που δίνει ο κόσμος στους δρόμους, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, και βλέποντας ότι σε αυτό το επίπεδο είναι ανίκανη να δώσει απαντήσεις, να πείσει τον κόσμο, χρησιμοποιεί κάθε τρόπο να «φιμώσει» οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε τολμάει να αντιδράσει σε αυτή και στα αφεντικά της. Η δίωξη προς τον Σάββα Μιχαήλ και τον Κωνσταντίνο Μουτζουρη, που ουσιαστικά αρχικά ήταν δίωξη προς πολλές συλλογικότητες (ανάμεσα τους και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” και το Κυριακατικο Σχολείο Μεταναστών), δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι απλώς ένα κομμάτι της συνολικής προσπάθειας τρομοκρατίας και τσακίσματος των αντιστάσεων που γίνεται σε συνεργασία των νεοναζί με το σύστημα και άρα είναι υπόθεση όλων μας.
 
 
Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, πρέπει όλη η αριστερά , όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Να φωνάξουμε όλοι μαζί « ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ». Και από αυτή τη στιγμή και έπειτα, όλοι εμείς που πληττόμαστε από την πολιτική της κυβέρνησης και τους νεοναζί, να συντονιστούμε μεταξύ μας, και να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μαζικό αντιφασιστικό μέτωπο που οι νεοναζί να μην μπορούν να σταθούν ούτε στα δικαστήρια, ούτε και πουθενά.
ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΗ
 
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
 
 
 
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
 
 
Διαβάστε επίσης:
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)