to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 04.06.2013

Κοινωνία

Συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή στις 5 Ιουνίου, παγκόσμια μέρα προστασίας του περιβάλλοντος

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητρπολιτικό Πάρκο Γουδή


Η 5η Ιουνίου 2013 παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι επέτειος είναιμάχη και μας θέλει όλους παρόντες, γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή Αγώνα οργανώνει συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, ώρα 7 μ.μ. στο τέρμα των οδών Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου (στο στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου).

Τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα αποτελούν μία ειδικότερη έκφανση του αρπακτικού χαρακτήρα του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. Xαρακτηριστικές μορφές του: η λεηλασία των φυσικών πόρων του πλανήτη με άμεσο κίνδυνο εξάντλησης, η καταστροφή των δασώνκαι βέβαια η τσιμεντοποίηση - εμπορευματοποίηση των μεγάλων ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Ειδικότερα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Φοβούμαστε όμως ότι λόγω της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής και της προφανούς έλλειψης πολιτικής βούλησης για την επίλυση των προβλημάτων του Πάρκου, ακόμα και αυτό το προβληματικό Σχέδιο Γενικής Διάταξης κινδυνεύει να μείνει κενό γράμμα, ενώ η ίδια ηυπόσταση του Πάρκου και ενιαίου χώρου αναψυχής περιπάτου και υψηλού πρασίνου να μείνειμόνο μακέτα, και η θετική απόφαση του ΣτΕ κενό γράμμα.

Αρνούμαστε να παρακακολουθήσουμε σαν παθητικοί θεατές το επικοινωνιακό παιχνίδι κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης της τεχνητής αντιπαράθεσης υπαρκτών κοινωνικών αναγκώνκαι λειτουργιών προς τη μέγιστη αναγκαιότητα διαφύλαξης ενός από τους τελευταίους εναπομείναντες μεγάλους ελεύθερους δημόσιους χώρους στο Λεκανοπέδιο Αττικής. 

Απαραίτητος όρος για τη σωτηρία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή είναι η δράση και η κινητοποίησηόλων μας. Δράση που θ’ αποκαλύπτει και θ’ αντιπαλεύει το πλέγμα των οικονομικών επιχειρηματικών συμφερόντων πουαντιστρατεύονται την ίδια τη ζωή της πόλης και έχουν στο στόχαστρο τον τεμαχισμό και την τσιμεντοποίηση του Πάρκου.

Απαιτούμε:

● Άμεση απομάκρυνση του Μπάντμιντον και ακύρωση της σύμβασης παραχώρησής του.

● Απομάκρυνση των στρατοπέδων και περιορισμός στο έλαχιστο της διέλευσης οχημάτων και μόνον για τις έκτακτες ανάγκες.

● Επίλυση του ιδιοκτησιακού και ολοκλήρωση της παραχώρησης των προβλεπομένων στοΝ. 732/77 εκτάσεων.

● Απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στη Ζώνη Δ1 του π.δ. για τον Υμηττόκαμία οικοδομική άδεια να μη εκδοθεί για την ανέγερση νέων κτιρίων, χώρων ψυχαγωγίας καιλοιπών εγκαταστάσεων.

● Ν’ απομακρυνθούν άμεσα τα γραφεία της ΕΠΟ από το Πάρκο.

● Να ξηλωθούν παλαιές και νέες περιφράξεις και να ματαιωθεί κάθε απόπειρα τσιμεντοποίησης του χώρου απ’ οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

● Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος Φορέας διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή - Ιλισίων με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες και πόρους.

● Να προχωρήσει άμεσα το Σχέδιο Γενικής Διάταξης για το Πάρκο Γουδή - Ιλισίων με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση τουειδικού Προεδρικού Διατάγματος για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή - Ιλισίων.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε.

Τα πάρκα είναι η ανάσα της πόλης. Η πόλη δεν έχει ζωή χωρίς πάρκα.

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)