to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 25.02.2020

Κοινωνία

ΜΑΤ μπήκαν (και) στην ΑΣΟΕΕ

Απεγκλωβίστηκαν το βράδυ της Τρίτης από την ΑΣΟΕΕ δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, φοιτητές και προσωπικό που βρέθηκαν σε ομηρία, μετά τη νέα έφοδο της αστυνομίας νωρίς το απόγευμα - Έγιναν πέντε προσαγωγές - «Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο» δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης


Το μεσημέρι της Τρίτης δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπου την προηγουμένη ειδικός φρουρός απείλησε φοιτητές με όπλο.

Νωρίτερα τόσο στην οδό Πατησίων όσο και στην πίσω είσοδο της ΑΟΕΕ (Μαυρομματαίων) είχαν στηθεί οδοφράγματα από ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών. Στο σημείο πήγαν δυνάμεις της Τροχαίας και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ακολούθησε σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τα μαθήματα αναγκαστικά σταμάτησαν και την Τετάρτη οι φοιτητές θα κάνουν συνέλευση για το θέμα.

«Σε ομηρία από την ΕΛ.ΑΣ.»

Σε ομηρία βρέθηκαν δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, φοιτητές και προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι και την εισβολή των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο.

Όπως ανέφερε η «Εφ.Συν.» αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαμ στον κόσμο να αποχωρήσει ασφαλώς από τον χώρο. Διοικητικοί υπάλληλοι ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να φύγουν και εκείνοι το αρνήθηκαν.

Οι φοιτητές βγήκαν έξω από το κτήριο αργά το απόγευμα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν όλοι μαζί συμβολική πορεία διαμαρτυρίας από μέχρι το Πολυτεχνείο επί της Πατησίων.

Αλ. Χαρίτσης: Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

Χθες, είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο.

Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε «κανονικότητα» την εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε «κανονικότητα» την εισβολή των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους και την τρομοκράτηση των φοιτητών/τριών.

Απέναντι στις βίαιες και σκληρά αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των δυνάμεων καταστολής, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Προ.Πο., απαντάμε με συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Η προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου είναι υπόθεση όλων μας!

Η κανονικότητά τους δεν μας χωράει! Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

.

tags: ΑΣΟΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)