to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 11.02.2021

Κοινωνία

Διώξεις σε 23 συλληφθέντες του χτεσινού συλλαλητηρίου - Κύμα συμπαράστασης έξω από την Ευελπίδων (βίντεο)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι 24, τελικά συλληφθέντες - από τις 52 προσαγωγές που έκανε συνολικά η αστυνομία με εξαιρετικά βίαιο τρόπο μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης


Πλήθος κόσμου συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την αστυνομία μετά το χθεσινό μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - σημειώνουμε ότι και το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΓΑΔΑ, ενώ το επόμενο ραντεβού της φοιτητικής κοινότητας είναι σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος 23 από τους συλληφθέντες. Κακούργημα αντιμετωπίζει ένας ακόμη. Τα πλημμελήματα εναντίον των 23 αφορούν αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφότου ορίστηκε δικάσιμος, όμως ένας εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς νοσηλεύεται τραυματίας.

Σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει προθεσμία.

Η στιγμή της άφιξης των 23 συλληφθέντων. Τα ΜΑΤ χώρισαν τη συγκέντρωση στα δύο, απωθώντας τους μισούς από τους συγκεντρωμένους φοιτητές στο απέναντι πεζοδρόμιο. Κοντά βρίσκεται και μια αύρα της ΕΛΑΣ.

Ο Σωτήρης Αλεξίου, που βρέθηκε στην Ευελπίδων, σημείωσε το πρωί:

«Βρισκόμαστε στα δικαστήρια, δίπλα στους συλληφθέντες της χθεσινής βίαιης και αναίτιας επίθεσης της τρομοκρατικής ομάδας ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ.

Χημικά, ξύλο και συλλήψεις στο σωρό επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε όσους/ες αντιστέκονται. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Ο αντιδημοκρατικός και αυταρχικός νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά! Η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα!»

Περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: left.gr

Η συγκέντρωση έληξε αργά το μεσημέρι, υπό βροχή, και αφού προηγουμένως τα ΜΑΤ ανάγκασαν τους συγκεντρωμένους να διασπαστούν σε δύο κομμάτια, εκατέρωθεν του δρόμου, όταν έφτασε η κλούβα που μετέφερε τους 24 συλληφθέντες. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας, με μία αύρα, διμοιρίες των ΜΑΤ και, βεβαίως, της ομάδας ΔΕΛΤΑ - η οποία πρωταγωνίστησε στις χθεσινές βίαιες προσαγωγές στους πλαϊνούς δρόμους της Πανεπιστημίου.

Η ανάρτηση του Σωτ. Αλεξίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)