to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 15.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Συγκεντρωση σπουδαστών του ΤΕΙ Χαλκίδας στο υπ. Παιδείας τώρα (φωτό)

Εκατοντάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, εργαζόμενοι και καθηγητές πραγματοποιούν αυτή την ώρα (1 μ.μ.) συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπ. Παιδείας στο Μαρούσι.




«Δεν συγχωνευόμαστε, δεν πάμε πουθενά, στον κάδο σας να βάλετε το σχέδιο Αθηνά», λέει το πανό που έχουν σηκώσει οι σπουδαστές του ΤΕΙ, το οποίο με το σχέδιο Αθηνά δέχεται ισχυρό πλήγμα στη λειτουργία του. Φωνάζουν διαρκώς συνθήματα ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ υπάρχει αστυνομική δύναμη στο εσωτερικό του κτιρίου.



Η φωτό λήφθηκε πριν από λίγο


* * *


Τα καταστροφικά αποτελέσματα του  σχεδίου Αθηνά στο ΤΕΙ Χαλκίδας αποτελούν ένα τρανταχτό παράδειγμα των επιπτώσεών του. Αντιγράφουμε από τη σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς το υπ. Παιδείας προ ημερών:




Το ΤΕΙ Χαλκίδας διαθέτει τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24.430 τ.μ. οι οποίες αναπτύσσονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 204.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα, Βιβλιοθήκη, ιδιόκτητη Σπουδαστική Εστία χωρητικότητας 408 κρεβατιών, ελικοδρόμιο, εστιατόριο το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί το σύνολο των φοιτητών καθημερινά, κυλικείο, κήπους, γήπεδα, χώρους στάθμευσης.

Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν από τους 1.935 φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολογίας οι οποίοι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στη Λαμία και τους 2.263 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας οι οποίοι θα πάνε στη Θήβα, όπου θα πρέπει να συστεγαστούν με τους 1.105 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού και τους 1000 περίπου του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στις εγκαταστάσεις της Θήβας δηλαδή σε 3 αίθουσες διδασκαλίας 30 τ.μ. η κάθε μία και 3 αίθουσες εργαστηρίων, 40 τ.μ. η κάθε μία.



Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επιχειρήματα της ανύπαρκτης έως τώρα επιστημονικής μελέτης με την οποία 5 Τμήματα από τα 8 του ΤΕΙ Χαλκίδας μεταφέρονται;


Περισσότερα στο:

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Το Σχέδιο Αθηνά διαλύει ότι απέμεινε από την Ανώτατη Εκπαίδευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)