to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 21.11.2018

Κοινωνία

Συγκέντρωση σήμερα στον Γέρακα για τη φασιστική επίθεση σε στέλεχος της ΚΝΕ

Επίθεση με χτύπημα στο κεφάλι δέχτηκε ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρας 19/11 - Σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. σήμερα καλεί η ΤΟ του ΚΚΕ - Η επίθεση θεωρείται πως έχει σχέση με την εμφάνιση φασιστοειδών στον Γέρακα μετά την αναταραχή στο 1ο ΓΕΛ της περιοχής - Καταδικάζει την επίθεση και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


Την επίθεση που δέχθηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Άγγελος Μπαλτάς, από ομάδα φασιστοειδών, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοέμβρη καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, καλώντας σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία του Γέρακα στις 19.00.

Η επίθεση στον Άγγελο Μπαλτά, στέλεχος της ΚΝΕ, έγινε καθώς εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του από το κατάστημα που διατηρεί, με κάποιους να τον χτυπούν στο κεφάλι με αντικείμενο που και ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει. Η επίθεση θεωρείται ότι συνδέεται απευθείας με τη δράση, τον τελευταίο καιρό,  ακροδεξιών ομάδων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή στο 1ο ΓΕΛ της περιοχής. Το πρωί της Δευτέρας 5/11, συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και γονιών, μέλη της οργάνωσης ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση) μοίραζαν φυλλάδια έξω από το 1ο ΓΕΛ, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μετά την αποβολή 6 μαθητών οι οποίοι αποσχίστηκαν από την ομάδα του σχολείου της παρέλασης για να πουν εθνικιστικά συνθήματα.

Όπως σημειώνει το tvxs.gr, μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν μετά τα δημοσιεύματα στο σχολείο και μοίρασαν αντιφασιστικά φυλλάδια με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να στοχοποιηθούν από μέλη φασιστικών ομάδων καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα συντρόφων του Άγγελου Μπαλτά, ότι ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές πριν την επίθεση.

 

ΤΟ Μεσογείων του ΚΚΕ: Η επίθεση ήρθε ύστερα από σειρά απειλών

Η ΤΟ Μεσογείων του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά σπίτι του. Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχθεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα. Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν».

Η ΤΟ Μεσογείων του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, στις 19.00.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Για ακόμη μια φορά, οι φασίστες επιλέγουν να επιτεθούν πισώπλατα, πολλοί εναντίον ενός, σε μέλος πολιτικής οργάνωσης»

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε προχθές, Δευτέρα 19/11, μέλος της ΚΝΕ από φασιστική ομάδα στην περιοχή του Γέρακα.

Για ακόμη μια φορά, οι φασίστες επιλέγουν να επιτεθούν πισώπλατα, πολλοί εναντίον ενός, σε μέλος πολιτικής οργάνωσης, η οποία μάχεται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και το μίσος.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλίες τόσο για την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης επίθεσης, όσο και για τον περιορισμό της δράσης των φασιστών, δράση που ολοένα εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα πολίτη να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του απέναντι στο θύμα της επίθεσης και παράλληλα την καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών ιδεών στους κοινωνικούς χώρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)