to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 06.03.2017

Κοινωνία

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους απαιτούν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΟΛ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ


Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΟΛ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Απαίτησαν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Επιπλέον απαίτησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Να μη συμβιβαστούμε στην ιδέα ότι αυτό που ζούμε είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Η εργοδοσία, η κυβέρνηση και η ΕΕ τώρα φαίνονται ανίκητοι έχοντας επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα είναι για πάντα έτσι!» σημειώνει το ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδική Ένωσης Λιθογράφων:

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με αιτήματα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, σε μαζική συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Μάρτη και ώρα 14:00 έξω από το κτίριο του ΔΟΛ Μιχαλακοπούλου 80.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ έπειτα και από την νέα απόφαση του δικαστηρίου να παραμείνει «ανοιχτός» εκείνος ο λογαριασμός από όπου θα πληρώνονται και (όχι όλοι) οι εργαζόμενοι, έως ότου βγει η τελεσίδικη απόφαση για τον ερχομό του εκκαθαριστή, δεν είναι τίποτε άλλο από το τυράκι στη φάκα που έχει στηθεί από καιρό και που οδηγεί σε «αργό θάνατο» κάθε εργαζόμενο αυτόν και την οικογένεια του.

Δεν είναι τίποτε άλλο από την ομηρία που τον κρατάνε για μεγάλο διάστημα και που επιτρέπουν σαν ασθενή να του ανοιγοκλείνουν τον «ορό» ίσα-ίσα για να τον κρατάνε ζωντανό και για όσο τον χρειάζονται για τα επιχειρησιακά τους σχέδια….

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όσο περνάει ο χρόνος και όσο ακουμπάμε και αναμένουμε σε αυτά τα «σχέδιά τους», τόσο θα επιβαρύνετε και η δικιά μας θέση απέναντι σε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και σε κάθε διεκδίκησή μας.

Η γραμμή της αναμονής, της διαβούλευσης της «εργασιακής ειρήνης», η αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να ταυτιστούν με αυτά της επιχειρηματικότητας ενός «νέου επενδυτή» και των τραπεζών είναι παγίδα για κάθε εργαζόμενο που σέβεται τον εαυτό του και την εργασία του. Είναι εκ δια μέτρου αντίθετα και καταστροφικά για όλους τους συναδέλφους.

Γι’ αυτό και τώρα, έστω και στο και πέντε, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά τα βασικά αιτήματά μας:

Να εξοφληθούν το σύνολο των δεδουλευμένων και όχι μόνο τα τρέχοντα, που οφείλονται σε όλο το προσωπικό είτε εργάζεται είτε βρίσκεται σε επίσχεση.

Να μη χάσει κανένας συνάδελφος τη θέση εργασίας και τα συγκροτημένα εργασιακά του δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και συναδέλφους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου σε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80) τη Δευτέρα 06/03/17 και ώρα 14:00

Επίσης ζητάμε να γίνει άμεσα συνέλευση όλου του προσωπικού στο ΔΟΛ για να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι μπροστά στις εξελίξεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)