to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 31.08.2016

Κοινωνία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, στις 12:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας - Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη - Ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας


Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν: 

  • Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
  • Στήριξη της ειδικής αγωγής.
  • Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
  • Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
  • Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
  • Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ.
  • Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που επιβάλλονται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη - Ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί από την Α', Β', Γ', Δ' ΕΛΜΕ  ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και προσλήψεις εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Οι εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, διαμαρτύρονται για την κατεπείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου για να τοποθετήσουν τους εκπαιδευτικούς σε λειτουργικά κενά ώστε να ολοκληρώσει τις μετακινήσεις «πλεοναζόντων» μόνιμων εκπαιδευτικών εντός των περιφερειών στα πλαίσια της κινητικότητας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.
 
 Επίσης στην εγκύκλιο τονίζεται ότι  σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων,  η διαδικασία τοποθετήσεων πρέπει να γίνει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
 
Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην εγκύκλιο και στα στενά χρονοδιαγράμματα που θέτει στην πράξη καθώς όπως λένε η επεξεργασία των κενών και πλεονασμάτων απ’ το ΠΥΣΔΕ θα είναι ανύπαρκτη και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν να ενημερωθούν έγκαιρα για τη διαδικασία.
 
Επισημαίνουν ακόμη ότι στις 1/9 δε θα υπάρχουν τα πραγματικά δεδομένα σε ότι αφορά το πραγματικό μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα των σχολείων,  λόγω των επαναληπτικών εξετάσεων των ανεξεταστέων μαθητών, των μετεγγραφών των μαθητών,  της αλλαγής Ο.Μ. και μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ   κ.τ.λ.
 
Επιπρόσθετα σημειώνουν «πλασματική εικόνα για τις ανάγκες των σχολείων δημιουργεί και το γεγονός ότι δεν είναι γνωστές οι άδειες των εκπαιδευτικών που θα προκύψουν  με το επίσημο άνοιγμα των σχολείων από 1η Σεπτέμβρη, και το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί από το Υπ. Παιδείας οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών με δική του ευθύνη».
 
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ακόμη πως με την εγκύκλιο αυτή, το Υπουργείο Παιδείας «προσπαθεί με πραξικοπηματικό τρόπο  και fast track διαδικασία να φέρει τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων γεγονότων» και πως στόχος του Υπουργείου είναι να δημιουργήσει και με αυτό τον τρόπο μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα για αδιαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις αφού τίποτε δεν προλαβαίνει να ελεγχθεί και να καταγραφεί.
 
Ζητούν έτσι την απόσυρση της εγκυκλίου και δηλώνουν πως τα σχολεία θα έπρεπε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο :
1. Με την πρόσληψη 22.000 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής  από τον Απρίλη και την εισαγωγική επιμόρφωση τους
 2. Με την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου.
3. Με την λειτουργία τμημάτων με 20 μαθητές ολιγομελή στις κατευθύνσεις και τα εργαστήρια.
4. Με παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε μικρά τμήματα.
 5. Με πρόβλεψη και προετοιμασία της ενισχυτικής διδασκαλίας από τον Σεπτέμβριο κ.ο.κ
 
Απαιτούν από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτή την εγκύκλιο και καλούν τέλος τον Δ/ντή Εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον.


Στήριξη της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών από την ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 12:30 μμ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οφείλουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση, αγωνιζόμενοι για:

-Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.

-Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, με ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

-Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.

-Καμία απόλυση αναπληρωτή.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

-Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

-Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

-Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Ομάδων Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και των τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

-Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

-Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου, τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου.

-Απόδοση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, τώρα.

-Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία (δύο εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές).

-Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.

-Μείωση της διδακτικής ύλης.

-Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΟΣΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)