to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:55 | 19.12.2017

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων εργαζομένων του ΕΣΥ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία στο υπουργείο Υγείας, καλεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ)


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία στο υπουργείο Υγείας, καλεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για «νέες δυσμενείς εξελίξεις», αφού όπως αναφέρει «οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο». 

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου «για τους επικουρικούς γιατρούς είναι συγγνωστή πλάνη» και «για το επικουρικό προσωπικό, πλην γιατρών, η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ' ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκε επίσης απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης». 

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ' ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΠΟΕΔΗΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)