to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 15.07.2013

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αρναία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αρναία πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και ζητούν την αποφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων.


Στα δικαστήρια, άλλωστε, κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης δύο κατοίκων της Ιερισσού που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ανακριτής για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η πορεία μετά από τα δικαστήρια του Πολυγύρου πέρασε και από την αστυνομία ενώ μόλις ολοκληρώθηκε στην Αρναία έγινε αποκλεισμός του δρόμου για λίγη ώρα και διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το  thesstoday.gr,   κάποιοι από τους διαδηλωτέςπήγαν με τα αυτοκίνητα τους στο  Παλαιοχώρι και στη διασταύρωση προς Μ. Παναγία το κομβόι τους σταμάτησε. Εκεί, υποστηρίζει πάντα η πλευρά των εργαζομένων, επιτέθηκαν σε θαμώνες καφετέριας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα αλλά και 2 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για ψεύδη, γελοιότητες και ανοησίες κάνουν λόγο από την πλευρά τους οι διαδηλωτές, σχολιάζοντας στο Thesstoday τις καταγγελίες . Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, μετά τη διαδήλωση στον Πολύγυρο, πράγματι πολλοί πήγαν στην Αρναία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το δημαρχείο και ούτε επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ούτε προσπάθησαν να επιτεθούν στον δήμαρχο, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια, κατά την αποχώρηση τους, το κομβόι των διαδηλωτών πέρασε από το Παλαιοχώρι και όπως υποστηρίζουν, δέχτηκαν φραστική επίθεση από μεταλλωρύχους που ήταν συγκεντρωμένοι σε καφετέρια στο σημείο. Εκεί τα «αίματα» άναψαν και έγινε κάποια μικροσυμπλοκή, στην διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά, ένα άτομο από τη μια και ένα άτομο από την άλλη πλευρά και με την παρέμβαση της αστυνομίας το επεισόδιο έληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)