to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 19.12.2019

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Ακροπόλ»: Την κατάργηση του «αγωγόσημου» ζητούν οι δικηγόροι

«Αίτημα σύσσωμου του νομικού κόσμου είναι η άμεση κατάργηση της διάταξης για την υποχρεωτική καταβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου»


Αίτημα σύσσωμου του νομικού κόσμου είναι η άμεση κατάργηση της διάταξης για την υποχρεωτική καταβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου, ανέφερε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κατά την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ακροπόλ».

   Ο κ. Βερβεσός ανέφερε ακόμα, ότι η επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς με τον νέο ν. 4640/2019, οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολλών και αδυνάτων, σε όφελος των λίγων και ισχυρών και επανέλαβε ότι η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στη ΕΣΔΑ και το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

   Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές, Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ) και Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ), ο εκπρόσωπος του κόμματος «Μέρα 25» Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, ο πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης και η εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων, όπως και πρόεδροι συναφών φορέων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)