to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:05 | 31.07.2019

Κοινωνία

«Ενάντια στη λήθη»: Η πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα με τον φακό του Left.gr

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα


(φωτογραφίες - βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

Στη σκιά της fast track αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης 31/7, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογίου. Το κάλεσμα απηύθυναν μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη».

Ακολούθησε πορεία η οποία, σύμφωνα με χρήστες των social media, βρήκε μπροστά της τον φραγμό των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη:

Η πορεία, αφού διέσχισε την οδό Σόλωνος, επέστρεψε στα Εξάρχεια.

Επεισόδια και συλλήψεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά το πέρας της συγκέντρωσης, σημειώθηκαν περιορισμένα επεισόδια όταν «ομάδες αγνώστων έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου στα Εξάρχεια».

Σε νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί ένας 40χρονος Ελληνας και ένας 17χρονος Αλβανός συνελήφθησαν για τα επεισόδια. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία και πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Το άλμπουμ του left.gr με τις φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα:

Την κινητοποίηση προκάλεσε η προκλητική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα (ο οποίος αποφυλακίστηκε την Τρίτη 30/7) το ελαφρυντικό «του πρότερου σύννομου βίου».

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)