to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 13.06.2019

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τριμερής: Στο υπ. Εργασίας το ζήτημα της Frigoglass

«Η Frigoglass παρότι είναι μία υγιέστατη εταιρεία κλείνει το εργοστάσιό της παραγωγής ψυγείων, όντας μέλος του ομίλου της Coca Cola 3Ε», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ανδ. Νεφελούδης - Στον αέρα 91 εργαζόμενοι


(φωτογραφία: 902.gr)

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα (Πέμπτη 13/6) στο Υπουργείο Εργασίας μετά το λουκέτο στο εργοστάσιο τηςε Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα που καθιστά αβέβαιο το μέλλον 91 εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα από την Κάτω Αχαΐα με πούλμαν, πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στην κλιμάκωση του αγώνα τους για να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα.

Στόχος και ίσως τελευταίο χαρτί των εργαζομένων, σύμφωνα με το thebest.gr,  είναι να πειστεί η διοίκηση της εταιρείας να διατηρήσει ανοιχτή την παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας, προοπτική που ωστόσο φαντάζει πολύ δύσκολη.

Οι εργαζόμενοι της Frigoglass έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις και υπομονή ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους. Το λιγότερο που προσδοκούν να κερδίσουν είναι έστω η καλύτερη δυνατή οικονομική αποκατάστασή τους -αν κλείσει η εταιρεία- και γιατί όχι η απορρόφησή τους από άλλες εταιρείες του ίδιου κλάδου.

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης «στο Κόκκινο», πριν την τριμερή συνάντηση, ανέφερε ότι «η Frigoglass παρότι είναι μία υγιέστατη εταιρεία κλείνει το εργοστάσιό της παραγωγής ψυγείων, όντας μέλος του ομίλου της Coca Cola 3Ε. Η απαίτηση που υπάρχει είναι να δούμε τι γίνεται με τα δάνεια της επιχείρησης, αν έχουν αναδιαρθρωθεί και πώς, αλλά και πώς μπορεί αν γίνεται να μην κλείσει η μονάδα, αν και είναι επιχειρηματική απόφαση. Να δούμε πώς και με ποιον καλύτερο τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση».

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της «Frigoglass» εκφράζει, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της «Κόκα Κόλα 3Ε Θεσσαλονίκης»:

Εμείς οι απεργοί εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε «ψυχή τε και σώματι» στον πλευρό των εργαζομένων της «Φρίγκογκλας», εταιρεία κοινών συμφερόντων με την Coca Cola, στον αγώνα τους για να μην κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής  της  Αχαΐας.

Η «Φρίγκογκλας» είναι η εταιρεία που από  την  ίδρυσή της  τροφοδοτεί την  ελληνική  αγορά με τα ψυγεία  της Coca Cola.

Οι  μεθοδεύσεις, οι πρακτικές  και ο τρόπος με τον οποίο η Coca Cola κλείνει τα εργοστάσιά της, στην Θεσσαλονίκη αλλά  και σε  άλλες πόλεις  είναι  πλέον  γνώριμη  σε  όλους.

Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς τους κοινούς ιδιοκτήτες της Coca Cola 3Ε και της «Φρίγκογκλας» συμμετέχοντας με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή στο κίνημα «ΚΟΚΚΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ»  στα  προϊόντα  της  Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσουν  τα  εργοστάσια».

Όλοι  μαζί  μπορούμε.

Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας δε θα περάσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)