to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 23.10.2019

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Γηροκομείο Αθηνών

«Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε από την Προσωρινή Διοίκηση του Γηροκομείου να κατατεθεί το συντομότερο η έγκληση εν όψει της δικάσιμου της 29/10/2019» - Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Λάμψα και Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι).


Η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει στο κάλεσμά της:

Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε από την Προσωρινή Διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών να κατατεθεί το συντομότερο η έγκληση εν όψει της δικάσιμου της 29/10/2019, όπως προβλέπεται από τον νόμο, για τις δίκες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για αυτές που είναι σε πρώιμο στάδιο και που αφορούν σωρεία κακουργηματικών πράξεων που διέπραξε η έκπτωτη διοίκηση του κ. Μπούμπα. Σε αντίθετη περίπτωση θα σταματήσουν οι διώξεις με αποτέλεσμα την αθώωση αυτών που ευθύνονται για την καταστροφή του μεγαλύτερου και αρχαιότερου γηροκομείου της χώρας.

Απαιτούμε επίσης την διενέργεια εκλογών, που με πραξικοπηματικό τρόπο έχουν ακυρώσει δύο φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι Προσωρινές Διοικήσεις του κ. Κολιού.
Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 17:ΟΟ στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Λάμψα και Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι).

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης: Να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση στο Γηροκομείο Αθηνών

«Για την Ανοιχτή Πόλη, η απόδοση ευθυνών για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών είναι εξαιρετικής σημασίας, τόσο για το κύρος του Δήμου Αθηναίων ως εποπτεύουσας αρχής του ιδρύματος, όσο και γενικότερα για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος» τονίζει η δημοτική παράταξη.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εκδίκαση της υπόθεσης τίθεται ωστόσο σε κίνδυνο από την καθυστέρηση κατάθεσης από το σωματείο (Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών) της έγκλησης που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται προκειμένου να συνεχιστούν οι δίκες του έκπτωτου προέδρου Προκοπίου Μπούμπα και άλλων δύο μελών της διοίκησης του σωματείου κατά την ελεγχόμενη περίοδο».

«Αρνητικό ρόλο έχει παίξει επίσης η συνεχιζόμενη αναβολή διεξαγωγής νόμιμων εκλογών, ώστε να λειτουργήσει εκλεγμένη διοίκηση με πλήρεις αρμοδιότητες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος», τονίζει η Ανοιχτή Πόλη.

Τέλος σημειώνεται ότι «η Ανοιχτή Πόλη, θέλοντας να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο παραγραφής των πολύ σοβαρών αδικημάτων που εξετάζονται κατέθεσε σήμερα 18/10/2019 εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία, ώστε να διασφαλιστεί η κατάθεση της απαιτούμενης έγκλησης εγκαίρως εν όψει της δικάσιμου της 29/10/2019. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, μέχρι να αποδοθούν οι πρέπουσες ευθύνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)