to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 15.12.2022

Κοινωνία

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Με χημικά «αντεπιτέθηκε» η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς

Χημικά και καταστολή για ακόμα μία φορά ήταν η απάντηση της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν στον δρόμο μισθολογικές αυξήσεις και μονιμοποίηση νεοδιορισθέντων


(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε συντονισμένη κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν μήνυμα αντίθεσης στον προύπολογισμό για λίγους που πρότεινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο, που κατευθύνθηκε με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, εκφράζοντας ρητά την αντίθεσή τους για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, που πέθανε από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι δάσκαλοι είχαν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και οι καθηγητές 24ωρη απεργία. Η κινητοποίηση «ενώθηκε» με συγκέντρωση τη διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 12.00. Από εκεί, μετατράπηκε στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εκπαιδευτικοί προσέβλεπαν σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)​

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένταση και χημικά στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Καταστολή και χημικά δέχτηκαν οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί από δυνάμεις των ΜΑΤ, στο σημείο έξω από την είσοδο της Βουλής επί της Βασσιλίσσης Σοφίας.  

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(φωτ.:ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)


(φωτ.:ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(φωτ.:ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(φωτ.:ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

------------------------------------------------------------------------

Στην εκτενή ανακοίνωση της ΔΟΕ και των δασκάλων για την απεργία και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ΔΟΕ τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό έργο τους.

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται:

- Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

- Τερματισμός της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

- Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

- Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Αντίστοιχα, η απόφαση των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της ΟΛΜΕ τονίζει ότι τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν:

- την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ο συνέδριο) και
- την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)