to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:56 | 29.04.2013

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέργων δημοσιογράφων σήμερα στο υπ. Εργασίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ οργανώνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους ανέργους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σεμιναρίων επιδοτούμενης κατάρτισης με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.




Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Όπως υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ:

«Με πάγια αρχή τους τη στήριξη των μελών των Ενώσεων, τα οποία αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της ανεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διαφάνειας, φερεγγυότητας και αξιοπιστίας στο χειρισμό παρόμοιων προγραμμάτων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες πιθανές σκιές υπονόμευσης και φαλκίδευσης των συνεχιζόμενων προσπαθειών συνδρομής και ενίσχυσης των ανέργων συναδέλφων μας.

Έχουμε δε τη γνώμη ότι η πολιτική στήριξης των ανέργων από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ασκείται χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά. Να παρέχονται επιδόματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι βοηθήματα πείνας, καθώς επίσης να εξασφαλίζεται πλήρως η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Στο πλαίσιο αυτό διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που εκκρεμούν εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και όποιων άλλων συναρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με voucher να λάβουν, έστω και καθυστερημένα, την επιδότηση που δικαιούνται»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)