to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 29.09.2022

Κοινωνία

Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε χθες, Τετάρτη, στην εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών - Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών


(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τις απολύσεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε στις απολύσεις και σημειώνει:

«Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη "Μαλαματίνα", που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό! Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη "Μαλαματίνα"», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Τις νέες απολύσεις καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και καλούν στη σημερινή διαμαρτυρία. 

Επίσης, σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που έχει καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», με σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους, με θέμα τον συντονισμό της δράσης ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εκδικητικές  απολύσεις και διώξεις

Ακολουθεί η σχετική δήλωση (28/9) της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας σχετικά με τη σημερινή απόλυση συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ:

Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε σήμερα (σ.σ.: χθες, Τετάρτη) στην απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου  Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του  Σωματείου Πωλητών -  Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών. Η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η  εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη  συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)