to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 31.03.2015

Κοινωνία

Στις 30/4 συνεχίζεται η δίκη του Ουαλίντ Ταλέμπ

Για τις 30/4 η συνέχεια της δίκης της υπόθεσης του βασανισμού του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ που δικάζονταν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.


Ενημέρωση:


15.00
Στις 30/4 συνεχίζεται η δίκη των βασανιστηρίων του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ.

13:00 Ο αιγύπτιος εργάτης στην κατάθεσή του επανέλαβε ότι ο εργοδότης του δεν του συμπεριφερόταν ποτέ καλά και ότι δεν μπορεί μέχρι σήμερα να προσδιορίσει τον χρόνο που βασανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο μέρος της κατάθεσής του, στη συνεδρίαση της 10ης  Μαρτίου,  το θύμα, ο Ουαλίντ Ταλέμπ, είχε αναφέρει ότι αρχικά ήρθαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους και τον ξυλοκόπησαν.

«Πρώτα με δέσανε με αλυσίδα και μετά μου την πέρασαν στον λαιμό» προσθέτοντας ότι παράλληλα δεχότανε χτυπήματα. Ανέφερε ότι τον μετέφεραν από το εργαστήριο με ένα αυτοκίνητο σε μία αποθήκη-στάβλο ιδιοκτησίας του αρτοποιού.

«Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου χωρίς να ξέρω αν είναι μέρα ή νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς» τόνισε. Συνεχίζοντας λίγο αργότερα είπε: «Έχασα τον ανδρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου· ντρεπόμουν πολύ».

Καθ' όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων, όπως είπε ο Ουαλίντ Ταλέμπ, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έπιναν μπίρες. Κάποια στιγμή μάλιστα του είπαν: «"Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα θα σ' τη ρίχνουμε πάνω σου" και με έλουσαν με την μπίρα».

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο, όταν ο αδελφός του και οι φίλοι του τον αναζήτησαν στον φούρνο καθώς είχε εξαφανιστεί και δεν είχε δώσει σημεία ζωής για περισσότερες από 24 ώρες, ο ιδιοκτήτης του φούρνου τούς είπε ότι ούτε εκείνος τον είχε δει και αν δεν εμφανιζόταν σύντομα θα πήγαινε στην Αστυνομία.

Όπως είπε ο Ουαλίντ, εξαιτίας του ξυλοδαρμού αντιμετωπίζει και τώρα, τρία χρόνια μετά, σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μάτια και το αριστερό του πόδι ενώ παρακολουθείτο και από ψυχολόγους - ψυχιάτρους καθώς βρίσκεται μονίμως σε καθεστώς τρόμου . Δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

---------------------------------

Στις 10 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη μέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του Ουαλίντ Τάλεμπ.


Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα είχε οδηγήσει στη διακοπή της, έτσι η διαδικασία περιορίστηκε μόνο την κατάθεση του θύματος, ο οποίος περιέγραψε τον ανατριχιαστικό βασανισμό του. Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 31 Μαρτίου, με την εξέταση του θύματος από την πολιτική αγωγή. 

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του και δύο ακόμη άνδρες. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. 


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Στις 31 Μάρτη συνεχίζεται η δίκη των Γ. και Στ. Σγούρδα, του F.Zoto και του Γ. Ζαχαριάδη, βασανιστών του εργαζόμενου Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ  το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα, μετά από πολλές αναβολές.

Ο Ουαλίντ υπέστη από τον εργοδότη, το γιο του κ τους φίλους τους κτηνώδη και διαστροφικό βασανισμό όταν τον έκλεισαν σε  ένα στάβλο κ  επί ένα 24ωρο τον χτυπούσαν αλύπητα, έκαιγαν πάνω του αποτσίγαρα, τον έδεσαν με αλυσίδα και τον βίασαν με σιδερόβεργα, αφού έκλεψαν τις οικονομίες του κ έσκισαν τις φωτογραφίες της οικογένειάς του από το πορτοφόλι του.

Ο φούρνος «Σταρ» λειτουργεί ακόμα κ σήμερα στη Σαλαμίνα πουλώντας το βρώμικο ψωμί του και οι δήμιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι, κάνοντας μάλιστα απειλητικές χειρονομίες στο θύμα, δυόμισι χρόνια μετά.

Υπάρχει ένα κοινωνικό συνεχές που εκτείνεται από την δυσανεξία στους μετανάστες, τη στερεοτυπική τους φαντασιακή συγχώνευση σε μη πρόσωπα, που περνά από την παραγνώριση στην ανοχή της αδικίας, σε συνέχεια της κακοποίησης, ακουμπά τη συνενοχή κ φτάνει στα ποσοστά των φασιστών στις εκλογές που σοκάρουν τους ευυπόληπτους φιλελεύθερους πολίτες.  

Όμως αρκετά με την υποκρισία, έχουν τελειώσει τα παραμύθια των φτωχών ντόπιων που δε γνωρίζουν ποιο είναι το πρόσωπο του ρατσισμού και του φασισμού και πέφτουν θύματα της φασιστικής προπαγάνδας, η τράπουλα έχει από καιρό ανοιχτεί.

Οι Σγούρδες κ  οι συνεργάτες τους δε θα δηλητηρίαζαν το σώμα του κοινωνικού πολιτισμού με  βασανιστήρια αν οι συμπολίτες τους, δεν έκλειναν τα μάτια να μη γνωρίζουν. Δε θα εγκληματούσαν και δε θα κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι αν η δικαιοσύνη δεν ήταν τυφλή στα απανωτά εγκλήματα ρατσιστικής βίας  εδώ κ πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Λιμενικοί που βιάζουν με γκλοπ, εργοδότες φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας που εκμεταλλεύονται βάναυσα κ κακοποιούν, τίμιοι οικογενειάρχες που φυλακίζουν κ διακινούν παράνομα μετανάστριες κ τη βγάζουν λάδι, λιμενικοί που πνίγουν γυναίκες κ παιδιά στο Φαρμακονήσι κ αλλού, που αθωώνονται ενώ κατηγορούνται προκλητικά τα θύματα ως θύτες, είναι λίγα πρόχειρα παραδείγματα. Απανωτές οι καμπάνες από τα ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δε θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον κατήφορο  της δικαστικής εξουσίας, αντανάκλαση μιας όλο και πιο ρατσιστικής όλο και πιο κανιβαλικής  κοινωνικής συνείδησης.

Ο αρχιβασανιστής του Ουαλίντ μπήκε στη δίκη καμαρωτός και βγήκε σκυφτός και με συνοδεία αστυνομικών γιατί έστω και τώρα συναντήθηκε με την οργή, την αλληλεγγύη και  την αποφασιστικότητα των  αντιρατσιστών. Ας είμαστε όλοι κ όλες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ ,την Τρίτη 31 Μαρτίου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: μια δίκαιη δίκη για τον Ουαλίντ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)