to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 12.05.2021

Κοινωνία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 6 μ.μ. στην ισραηλινή πρεσβεία

Σε συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ, σήμερα Τετάρτη 12 Μάη, στις 6 μ.μ., «ενάντια στο νέο ισραηλινό λουτρό αίματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό


Με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!», η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό καλεί σε συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία στις 6 μ.μ. - υπενθυμίζεται πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν κοστίσει ως αυτή την ώρα τη ζωή σε 35 παλαιστίνιους, εκ των οποίων τα 12 ήταν παιδιά.

Καλώντας στην ίδια συγκέντρωση, η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά και η Αναμέτρηση τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση πως «στην Παλαιστίνη διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος. Το ισραηλινό κράτος κλιμακώνει πλέον την επιθετικότητά του με αιματηρούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις κατοχής επιτίθενται εδώ και μέρες εναντίον χιλιάδων Παλαιστινίων που αντιστέκονται με μαζικές κινητοποιήσεις στην απόπειρα εκδίωξής τους από συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως η Σέιχ Τζαράχ. Ισραηλινές δυνάμεις καταστολής συνοδεία ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων εισέβαλαν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων προσκυνητών κατά την ιερή περίοδο του Ραμαζανιού. Δεν είναι μεμονωμένες ενέργειες. Πρόκειται για ένα προσεκτικά καταρτισμένο σχέδιο καταστροφής ολόκληρων χωριών, μαζικών εποικισμών και διωγμών των Παλαιστινίων από την γη τους με σκοπό την επέκταση της κατοχής και τον αφανισμό του αραβικού στοιχείου από την περιοχή».

Καλούν δε, σε στήριξη του διεθνούς κινήματος που καλεί σε μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις (BDS) κατά του Ισραήλ, «»άτω τα χέρια από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της συνοικίας Σέιχ Τζαράχ - Νίκη στην Ιντιφάντα - Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)