to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 06.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες εργάτες

Σε αστυνομικό κλοιό το δικαστήρια της Ευελπίδων ενόψει της μεταφοράς εκεί των συλληφθέντων εργατών και συνδικαλιστών μετά τα χθεσινά γεγονότα στο υπ. Αμυνας.


Διαβάστε εδώ:

Είναι άραγε το ίδιο πρόσωπο;



1.56 μ.μ.: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 12 συλληφθέντων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτήν την ώρα οδηγούνται στο Αυτόφωρο από όπου θα ζητήσουν προθεσμία για τη δίκη τους. Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

1.30 μ.μ.:  Έκλεισε η πόρτα των δικαστηρίων, η είσοδος επιτρέπεται πια μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν συγκεκριμένη υπόθεση εντός των δικαστηρίων.

12.50 μ.:

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες: Στον εισαγγελέα βρίσκονται αυτή την ώρα οι συλληφθέντες εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου και θα αποφασιστεί αν θα πάνε στο αυτόφωρο ή αν θα τους δοθεί προθεσμία. Απέξω από το κτίριο βρίσκονται μερικοί αλληλέγγυοι, καθώς όλος ο χώρος των δικαστηρίων είναι ζωσμένος με δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε άλλο κτίριο, το 7, βρίσκονται για απολογία οι 4 συλληφθέντες αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους για την αντιφασιστική μοτοπορεία.

Σε αστυνομικό κλοιό η Ευελπίδων: Στο χώρο των δικαστηρίων βρίσκονται 4 κλούβες των ΜΑΤ και πολυάριθμοι αστυνομικοί που εμποδίζουν την πρόσβαση στα κτίρια. Η είσοδος των δικαστηρίων είναι αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ σε σχήμα Γ, η αστυνομία έχει επίσης αποκλείσει άνοδο και κάθοδο της οδού Ευελπίδων και μετά από όλο αυτόν τον αστυνομικό κλοιό βρίσκοτναι συγκεντρωμένοι εκατοντάδες αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες εργάτες.

11.30 π.μ.: Σε... υγειονομική ζώνη έχει μετατρέψει τα δικαστήρια της Ευελπίδων η αστυνομία, καθώς έχει αποκλείσει με κλούβες κάθε πρόσβαση. Νωρίτερα, έφτασε εκεί πορεία αλληλεγγύης των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Πεδίο του Αρεως.

Στη φωτό, που δημοσιεύεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», το εν δυνάμει δολοφονικό χύπημα  ΜΑΤατζή (με την ανάποδη, μεταλλική, πλευρά του γκλομπ) χθες εναντίον εργαζόμενου στον προαύλιο χώρο του υπ. Αμυνας.


Το χρονικό των χθεσινών γεγονότων, από το πρωί ως αργά το βράδυ:

Απέδωσαν κατηγορίες και στους 120 εργαζόμενους του Σκαραμαγκά, κρατούνται 12!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)