to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 29.05.2018

Κοινωνία

Πειραιάς: Στις 12 Ιουνίου η δίκη των έξι αντιφασιστών

Αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου η δίκη σε βάρος των έξι μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, αλλά και τριών ακόμη ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της χρυσαυγίτικης επίθεσης στο Πέραμα, το περασμένο Σάββατο.


(από τη συγκέντρωση της Δευτέρας 28/5 στα δικαστήρια)

Αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου η δίκη σε βάρος των έξι μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.), αλλά και τριών ακόμη ατόμων, κατά πάσα πιθανότητα μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, τα οποία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Πέραμα το περασμένο Σάββατο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, στα δικαστήρια Πειραιά συγκεντρώθηκαν μέλη της ΟΡΜΑ και άλλων αντιφασιστικών οργανώσεων, που ζητούσαν την αθώωση των έξι κατηγορουμένων. Τελικά, η δίκη δεν ξεκίνησε και αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και μέλη της ΧΑ με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση των νεοναζί εναντίον των αντιφασιστών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ μέλη της ΟΡΜΑ μοίραζαν περιοδικά και φυλλάδια για επερχόμενη κινητοποίηση τους. Όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα μέλη της ΟΡΜΑ, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή 22 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη των μελών της ΟΡΜΑ, που συνεχίστηκε την Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά - οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα, μέχρι την οριστική απόφαση. Η ΟΡ.Μ.Α. κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, με αίτημα την αθώωση των 6 αντιφασιστών αλλά και τονίζοντας πως «το χρυσαυγίτικο σωματείο και η ναζιστική γιάφκα του θα κλείσουν!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)