to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 15.07.2021

Κοινωνία

Συγκεντρώσεις αρνητών εμβολίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο - Σταυροί και χρυσαυγίτικα συνθήματα

Συγκεντρώσεις που θύμισαν αυτές των «μακεδονομάχων», από ακροδεξιούς με ελληνικές σημαίες, σταυρούς, εικόνες στα χέρια και χρυσαυγίτικα συνθήματα


Xωρίς μάσκες και με συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Οι αρνητές των εμβολίων, στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια οι οποίες στο τέλος ενώθηκαν σε μία, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων εργασιακών ομάδων υπό την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα η οποία εξαπλώνεται ραγδαία τόσο στη χώρα όσο και την Ευρώπη.

Συγκεντρώσεις που θύμισαν αυτές των «μακεδονομάχων» με άτομα να κρατούν ελληνικές σημαίες, εικόνες και μεγάλους σταυρούς με την παρουσία της αστυνομίας να είναι πολύ διακριτική.

Εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν πολλές φορές τον «Εθνικό Ύμνο», είπαν αρκετές φορές το «Χριστός Ανέστη». Εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, ακούστηκαν και χρυσαυγίτικα, όπως «Αυτή η γη δεν σας ανήκει αναρχικοί και μπολσεβίκοι», «Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» κ.α.

Οι αρνητές μεταξύ άλλων διέκοψαν και τη ζωντανή μετάδοση του ΣΚΑΪ.

Η συγκέντρωση των αρνητών των εμβολίων στην Ομόνοια είχε καλεστεί από το «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη, που όπως αναφέρεται σε σχετική αφίσα, είναι «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Οι συγκεντρωμένοι της Ομόνοιας με πορεία έφθασαν στο Σύνταγμα και ενώθηκαν με την άλλη συγκέντρωση.

Πορεία κατά των εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία κατά του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στην Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αλλά και στα περιοριστικά μέτρα, ενώ κρατούν ελληνικές σημαίες, και φώναξαν συνθήματα όπως «δεν θα περάσει ο φασισμός», «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» και τραγούδησαν πολλές φορές το «Μακεδονία ξακουστή».

Συγκέντρωση στην Πάτρα

Συγκέντρωση αρνητών των εμβολίων πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα όπως μεταδίδει το TheBest.gr στην πλατεία Γεωργίου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην συγκέντρωση συμμετείχαν υγειονομικοί και από τα τρία μοσοκομεία της Πάτρας καθώς και εμβολιασμένοι πολίτες που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην άδεια άνευ αποδοχών. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και καταστηματάρχες της πόλης.



Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Ηράκλειο

Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενάντια στους εμβολιασμούς. Οι συγκεντρωμένοι, δεν φορούσαν μάσκες και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις που συστήνονται σε συνωστισμό.

Πληροφορίες - βίντεο από Αυγή, cnn.gr, voria.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)