to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 12.05.2017

Οικονομία

Συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (ξανα)ζητά η Λαγκάρντ

Την πάγια θέση του ΔΝΤ για συγκεκριμένα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επανέλαβε η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7, στο Μπάρι της Ιταλίας.


Την πάγια θέση του ΔΝΤ για συγκεκριμένα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επανέλαβε η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7, στο Μπάρι της Ιταλίας.  

Η Γαλλίδα αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι συνεχίζεται η προσπάθεια στο ζήτημα, αλλά ακόμα το τοπίο δεν είναι αρκετά καθαρό.

«H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε συγκεκριμένα η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την άφιξή της σε ένα συμπόσιο στο περιθώριο της G7.

Το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τη δέσμευση των Ευρωπαίων στη μείωση του χρέους της Ελλάδας. Χθες Πέμπτη το Ταμείο διέψευσε ότι έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αναμένει ακόμη τη δέσμευση των Ευρωπαίων για μείωση του χρέους.

Προς το παρόν τα πράγματα «δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνεχίσουν να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται, ότι κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων της ευρωζώνης, ευρωπαϊκών θεσμών και του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα συζητήσουν  πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών στο Μπάρι της Ιταλίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)