to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 14.09.2022

Διεθνή

Συγκεχυμένες πληροφορίες για «χτύπημα» στη λιμουζίνα που μετέφερε τον Βλ. Πούτιν

Πληροφορίες για επίθεση στη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλείται η βρετανική εφημερίδα DailyMail, αν και το περιστατικό είναι λήξαν χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, όπως αναφέρει.


Σύμφωνα με το General SVR, ένα αντιρωσικός λογαριασμός στο Telegram που δημοσιεύει συχνά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο και που επικαλείται η Daily Mail, το αυτοκίνητο του Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε «επίθεση» σε μια απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από ένα «δυνατό κρότο» στον «αριστερό μπροστινό τροχό και βγήκε πυκνός καπνός», αναφέρει η DailyMail για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου.

Το General SVR, του οποίου η αξιοπιστία αμφισβητείται, υποστηρίζει πως η λιμουζίνα του Πούτιν οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Ρώσο πρόεδρο να βγαίνει σώος και υγιής, ενώ φέρεται να έγιναν πολλές συλλήψεις από τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Παράλληλα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι διέρρευσαν μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα, για αυτό και έχουν εξαφανιστεί μερικοί από τους σωματοφύλακές του.

Σύμφωνα με το αντιρωσικό κανάλι, το οποίο συνηθίζει να μην παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, ο Πούτιν κατευθυνόταν προς το σπίτι του σε απροσδιόριστη ημερομηνία ανάμεσα σε αυτοκινητοπομπή, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή, όπως σημειώνει το κανάλι, συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.

«Στο δρόμο προς την κατοικία, λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της πομπής μπλοκαρίστηκε από ασθενοφόρο, [και] το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας οδήγησε γύρω τους χωρίς να σταματήσει [λόγω του] ξαφνικού εμποδίου ώστε να το παρακάμψει χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Το αυτοκίνητο «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

Στη συνέχεια, «ανασύρθηκε το σώμα ενός άνδρα από τη θέση του οδηγού του ασθενοφόρου», αναφέρει το General SVR.
_________
Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)