to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 21.09.2022

Κοινωνία

«Σύγχρονο και ασφαλές σχολείο»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συστέγαση σχολείων στο Περιστέρι

Ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης τάσσονται γονείς και μαθητές του 11ου ΓΕΛ και του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, η οποία θα επέλθει μέσα από την συστέγαση των δύο σχολείων - Συγκέντρωση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον δήμο Περιστερίου


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν γονείς και μαθητές του 11ου ΓΕΛ και του14ου Γυμνασίου του δήμου Περιστερίου, μετά την απόφαση για συστέγαση των δύο σχολείων. Σύμφωνα με τους γονείς και τους μαθητές η συστέγαση πρόκειται να οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, κάτι που τονίζουν άλλωστε και στην επιστολή που είχε δημοσιοποιήσει πριν λίγο καιρό το left.gr. 

Χαρακτηριστικά, στην επιστολή αναφέρεται: «Χωρίς καμία προειδοποίηση και κυριολεκτικά λίγο πριν το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και ο Δήμος Περιστερίου αποφασίζουν και διατάσσουν τη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου με το 11ο Λύκειο! Τα δύο αυτά σχολεία εξυπηρετούν την περιοχή που κατοικούμε εμείς, οι δημότες “όχι πρώτης κατηγορίας”. Στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο και τις γύρω γειτονιές. Σε μια γωνιά του Δήμου παρατημένη, αποκομμένη και παραμελημένη. Πνιγμένη σε βιοτεχνίες, με θόρυβο, περιβαλλοντική επιβάρυνση, ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους άθλησης (αποκλείστηκε και από τη δημόσια διαβούλευση του Δήμου για την βελτίωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης  ).

Τι σημαίνει αυτό για εμάς και τα παιδιά μας; Ακόμη περισσότερη υποβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας της ζωής και της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Η συστέγαση, με ασφυκτικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, δεν επιτρέπει καμία  μελλοντική ανάπτυξη των σχολείων, ενώ η κατοικία αυξάνεται  σημαντικά στην περιοχή από το 2004. Τα παιδιά μας θα είναι καταδικασμένα να κάνουν μάθημα σαν σαρδέλες». 

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο, καθώς είναι οι αρμόδιοι για την εν λόγω συστέγαση. 

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχει φέρει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)