to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:57 | 02.10.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

«Σύγχρονη προοδευτική διακυβέρνηση προγραμματικού χαρακτήρα» προκρίνει το... ΠΑΣΟΚ

Δια του γραμματέα της ΚΕ, Ν. Ανδρουλάκη


Ως μια πολιτικά και εθνικά κρίσιμη χαρακτήρισε τη σημερινή συγκυρία ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, χαιρετίζοντας το 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

«Το θεσμικό ορόσημο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε μια ατέρμονη πολιτική και μιντιακή σεναριολογία, η οποία υπονομεύει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και εκθέτει το πολιτικό σύστημα στα μάτια των πολιτών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την οποία, όπως είπε, «φαίνεται πως η προεδρική εκλογή αποτελεί μέσο εκβιασμού ώστε να προκληθούν πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το κόστος».

Για εμάς, τόνισε, προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα και ο σεβασμός του Συντάγματος, που θέλει την προεδρική εκλογή να αποτελεί κίνητρο για ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις.

«Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον βασικό στόχο. Το φάσμα της χρεοκοπίας και της εθνικής περιπέτειας ανήκει στο παρελθόν» επισήμανε και ανέφερε ότι «η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή και όλοι εμείς, οι δυνάμεις του προοδευτικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, έχουμε την ευθύνη αλλά και την ευκαιρία να διαμορφώσουμε τα χαρακτηριστικά της», για να προσθέσει πως για να επιτευχθεί αυτό, και με όρους προοδευτικής ηγεμονίας, είναι αναγκαία μια δημοκρατική συμπαράταξη.

«Μία συστράτευση, χωρίς ηγεμονισμούς, στη βάση ενός προγραμματικού σχεδίου με γνώμονα την επανόρθωση των κοινωνικών αδικιών, που άφησε πίσω της η κρίση. Και βέβαια τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» αποσαφήνισε.

Επεσήμανε πως αυτή η τακτική κινδυνεύει να υποθηκεύσει τα δημοσιονομικά κεκτημένα του ελληνικού λαού και συμπλήρωσε ότι: «Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε αποφεύγουμε να τοποθετηθούμε στο κρίσιμο ζήτημα διακυβέρνησης της χώρας».

«Είναι πιθανό, μετά τις εκλογές, όποτε και αν διενεργηθούν, να υπάρξει ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «για εμάς, η συμμετοχή σε ένα κυβερνητικό σχήμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι όμως αυτοσκοπός η προσπάθεια για μια σύγχρονη προοδευτική διακυβέρνηση προγραμματικού χαρακτήρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)