to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 11.04.2022

Πολιτική

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη προς την ευρωομάδα της «La France Insoumise»

«Συγχαρητήρια στον σύντροφο Μελανσόν για την πολύ καλή εκστρατεία και την πολύ σημαντική επιτυχία. Η Αριστερά θα μπορούσε να είχε περάσει στο δεύτερο γύρο αν δεν υπήρχε πολυδιάσπαση»


Συγχαρητήριο μήνυμα εκ μέρους της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, προς την ευρωομάδα της La France Insoumise (Ανυποτακτη Γαλλία) και τον Ζαν Λικ Μελανσόν ο οποίος κατέγραψε ανοδική τάση στις Προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, φτάνοντας στην τρίτη θέση, με ποσοστό 21,95%.

Με το μήνυμά του, που κοινοποιείται στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) και απευθυνόμενος στην ευρωομάδα της LFI, που μαζί με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκροτούν τις δυο μεγαλύτερες Ευρωομάδες της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Δημ. Παπαδημούλης ζητά «να διαβιβάσουν στον σύντροφο Ζαν-Λικ τα συγχαρητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύ καλή εκστρατεία και την πολύ σημαντική επιτυχία».

Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για τις αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη, αν και είναι κρίμα να βλέπουμε ότι η Αριστερά θα μπορούσε να είχε περάσει στο δεύτερο γύρο αν δεν υπήρχε πολυδιάσπαση».

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα της επιστολής:

Αγαπητοί σύντροφοι του LFI,

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ήθελα να συγχαρώ τη La France Insoumise για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών. Είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για τις αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη, αν και είναι κρίμα να βλέπουμε ότι η Αριστερά θα μπορούσε να είχε περάσει στο δεύτερο γύρο αν δεν υπήρχε πολυδιάσπαση.

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε στον σύντροφο Ζαν-Λικ τα συγχαρητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύ καλή εκστρατεία και την πολύ σημαντική επιτυχία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαδημούλης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)