to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:20 | 28.02.2017

Κοινωνία

ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Απολύθηκε επειδή κατήγγειλε τις βάρβαρες συνθήκες στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής

«Ενοικιαζόμενη» εργαζόμενη στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας απολύθηκε από την εργολαβική εταιρεία επειδή κατήγγειλε τις «απαράδεκτες και απολίτιστες εργασιακές συνθήκες» - Τι αναφέρει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα που είχε επανειλημμένα ενημερώσει τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για το ζήτημα


Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), ο οποίος έχει πολλάκις αναφέρει τις συνθήκες εγγράφως προς τις εργολανικές εταιρείες, και έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενη στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας απολύθηκε επειδή κατήγγειλε τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας. 

Η εν λόγω εργαζόμενη, αφού κατήγγειλε τις εργασιακές συνθήκες, δέχτηκε, όπως καταγγέλλει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ., ύβρεις και απειλές μέσω mail για τις οποίες αδιαφόρησαν τα διοικητικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας αναφέροντας μάλιστα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. Στη συνέχεια, η εταιρεία που διαχειρίζεται το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής, ζήτησε από την εργαζόμενη να υπογράψει χαρτί ότι τρεις μήνες πριν (!) βρέθηκε να καπνίζει εντός του χώρου εργασίας. Η εργαζόμενη, όπως σημειώνει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ αρνήθηκε να υπογράψει τις ανυπόστατες κατηγορίες και την  επόμενη εβδομάδα απολύθηκε.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.:

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα καταγγείλουμε τις απαράδεκτες και απολίτιστες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας. Έχουμε γράψει ανακοινώσεις, έχουμε αποστείλει επιστολές προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έχουμε αναφέρει τις συνθήκες εγγράφως προς τις εταιρείες, έχουμε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας.  Αυτή τη φορά όμως είχαμε και γραπτές αποδείξεις του bulling. Υβριστικές εκφράσεις που είχαν αποσταλεί μέσω email.

Αναφέραμε το γεγονός αυτό στον αρμόδιο Διευθυντή και στον αρμόδιο Τομεάρχη του Τμήματος ζητώντας να ληφθούν μέτρα. Ο Διευθυντής, κ. Ανδρουλιδάκης, άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που θέσαμε αλλά μας αντέτεινε  ότι ουσιαστικά του έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες διοίκησης του Τομέα Contact Center. Ο τομεάρχης κ. Οικονόμου μας είπε ότι δεν συντρέχει λόγος να απευθύνεται εργαζόμενος της Εθνικής Τράπεζας σε εργαζόμενο τρίτης εταιρείας.(;)

Παρόλο που ο Διευθυντής, ο Τομεάρχης, αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, στους οποίους επίσης γνωστοποιήθηκε το γεγονός, προφορικά καταδίκασαν την όποια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει κάποια βελτίωση της κατάστασης, αντί να  μπουν όρια και να οριστούν κανόνες συμπεριφοράς, άρχισε να παρενοχλείται η εργαζόμενη η οποία (μέσω του σωματείου) έκανε την καταγγελία. Της ζητήθηκε από την εταιρεία να υπογράψει χαρτί ότι (τρεις μήνες πριν ) βρέθηκε να καπνίζει εντός του χώρου εργασίας! Η συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει τις ανυπόστατες κατηγορίες. Την  επόμενη εβδομάδα από το τελευταίο περιστατικό απολύθηκε.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε εδώ το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Οικονόμου σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνουν οι καταγγελίες, είχε αποστείλει συγχαρητήριο email στη συνάδελφο στο οποίο με πολύ θερμά λόγια αναφερόταν στην  άριστη απόδοσή της. Ευχαριστημένοι πελάτες της Τράπεζας οι οποίοι είχαν τύχει άμεσης, ορθής, κατατοπιστικής εξυπηρέτησης από τη συνάδελφο είχαν εκφράσει γραπτώς τις ευχαριστίες τους.

Κάπως έτσι οι καλοί υπάλληλοι της Τράπεζας διώκονται. Επιβιώνουν μόνο όσοι, και για όσο διάστημα, αντέχουν τις προσβολές της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους.

Συνάδελφοι –ισσες, πρέπει τώρα να δώσουμε ένα τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές όσων θεωρούν ότι διοικούν το τσιφλίκι τους.  Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας δεν θα γίνουν ανεκτά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)