to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 11.03.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Σβάστικες από χρυσαυγίτες ΕΠ.ΟΠ. στο στρατόπεδο της Σαμοθράκης

Μετά τις καταγγελίες φαντάρων που πέρασαν ΣΠΕΝ στη Σαμοθράκη και αποκάλυψαν την πίεση που ασκείται για να τραγουδούν εθνικιστικά "άσματα", νέες καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για το εν λόγω στρατόπεδο.


Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες, στη μονάδα υπάρχουν υπαξιωματικοί μέλη της δολοφονικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με την πρώτη επώνυμη καταγγελία:

"Ναζιστής ΕΠΟΠ στην Σαμοθράκη: Ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Σισμ. μετά από μαρτυρίες πολλών στρατιωτών που τον έχουνε δει με τα μάτια τους να διαβάζει ναζιστικά βιβλία και να ζωγραφίζει σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα όπως SS και άλλα στα μαγειρεία. Έως πότε θα υπάρχουν στον στρατό τέτοια φαινόμενα και ως πότε ο απλός ο φαντάρος θα είναι αναγκασμένος να κάθετε και να ακούει τον κάθε ΕΠ.ΟΠ. που θα του πει τι θα κάνει γιατί κάποιοι έχουν πολύ παράλογες απαιτήσεις. Έχοντας υπηρετήσει στο 289 ΤΠ 8 μήνες θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι είναι ένα πολύ καλό στρατόπεδο με το διοικητή και τους λοχαγούς να είναι πολύ καλοί με τους στρατιώτες εκτός από πολύ μεμονωμένα περιστατικά όπως ο λοχαγός της ειρωνείας ας πούμε. Αλλά εκεί μέσα κάποιοι ΕΠ.ΟΠ. έχουν μάθει μπροστά στον Λοχαγό ή στο Διοικητή να είναι σωστοί, αλλά μόλις βρεθούν μόνοι με τους φαντάρους να διατάζουν λες και είναι στρατηγοί. Την έχουν δει πολύ κάπως. Και βέβαια οι περισσότεροι για αυτούς που μιλώ είναι και ντόπιοι αλλά δεν είναι μόνο αυτοί".

"Ο Σισμ. είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου για τους ΕΠ.ΟΠ. Αυτά για την Σαμοθράκη και το περίφημο 289 Τ.Π. Εκτός όμως από τον συγκεκριμένο ΕΠ.ΟΠ., Επόπτη μαγειρείων", τονίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης και προσθέτει ότι δεύτερη καταγγελία αναφέρει: "Κάποιες από τις αλήθειες είναι η ύπαρξη των συγκεκριμένων εθνικιστικών συνθημάτων που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, ομοίως και ο εξαναγκασμός στην αναφώνησή τους. Άλλο πραγματικό γεγονός είναι η ύπαρξη πολλών ΕΠ.ΟΠ με φασιστικές πραγματικά απόψεις και συμπεριφορές. Και θα μιλήσω επώνυμα για τον "κύριο" Σισμ., τον "κύριο" Αγ., τον "κύριο" Κωστ. και κάποιους άλλους. Αυτοί θα πρέπει να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν".

"Τη ναζιστική Χρυσή Αυγή την πολεμάς, δεν την αφομοιώνεις στις ένοπλες δυνάμεις κε Αβραμόπουλε!" υπογραμμίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και προσθέτει:

"Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει εκτός ελέγχου στον Ελληνικό Στρατό και ο νέος ΑΓΕΣ Μανωλάς πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα, αν δε θέλει να θωρηθεί μέρος του προβλήματος της εθνικιστικής έξαρσης σε πολλές μονάδες. Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε αποκαλύψει τη δράση των φασιστών στον στρατό και ιδιαίτερα επισημάναμε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί με την ανάληψη καθηκόντων από τους νεαρούς ανθυπολοχαγούς, συμμέτοχους-συνένοχους στη Γιορτή της Χούντας στην Σχολή Ευελπίδων. Επίσης, σοβαρή διείσδυση της Χρυσής Αυγής καταγράφεται και στους υπαξιωματικούς, ιδιαίτερα τους ΕΠ.ΟΠ.

Τα πορίσματα των Επιτελείων για τη δράση των ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις περιέχουν λευκές σελίδες, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να συγκαλύπτει τη δράση των ακροδεξιών στρατιωτικών, τους οποίους επιχειρεί να προσεταιριστεί η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά το πρόβλημα εντείνεται.

Πολλοί πλέον καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ΥΠΕΘΑ επίσημα υποθάλπει την ακροδεξιά, την αφομοιώνει και την αξιοποιεί για να εφαρμόσει την ατζέντα της επίσημης ακροδεξιάς κυβερνητικής πολιτικής. Εξάλλου όπως είδαμε πρόσφατα στο Κίεβο, οι ΝΑΖΙ που ανέλαβαν να κυβερνήσουν την Ουκρανία αποτελούν τους «εκλεκτούς» της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, τους οποίους πρόσφερε επίσημη διπλωματική αναγνώριση το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στην διαδικασία της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. Εθνικιστικοί θύλακες στο στρατό υπάρχουν, όπως επίσης και στελέχη-οπαδοί της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, καλοθελητές της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ, που καλοβλέπουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία. Άνθρωποι που εκπαιδεύουν τις φασιστικές λέσχες εφέδρων στην Ελλάδα ή τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής.

Αλήθεια τι έχει να πει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το νέο αυτό περιστατικό; Η νέα ηγεσία του ΓΕΣ; Μήπως αυτή την εκπαίδευση προωθούν για τους κληρωτούς φαντάρους; Στα πρότυπα του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ; Με την ενεργή συνεργασία των ακροδεξιών στελεχών, που για την ηγεσία δεν υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις;

‘Ένα Στρατό-Φασιστική εφεδρεία στα χέρια των κυβερνήσεων και της εξουσίας του κεφαλαίου που θα μπορεί να αξιοποιείται απέναντι στον εχθρό λαό και τους δίκαιους αγώνες του.

Εμείς καλούμε τα κοινωνικά κινήματα να καταδικάσουν μαζικά και μαχητικά τις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις. Ένα κίνδυνος που εντείνεται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής συγκάλυψης και ενσωμάτωσης της ναζιστικής ατζέντας και των οπαδών της", καταλήγει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)