to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το “Success Story” των Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου και η Επανάστασή μας

«Πραγματοποιήστε δωρεές 25 δολαρίων για μία ελληνική οικογένεια, ενόψει της 25ης Μαρτίου»: Η ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές «επεκτατικής λιτότητας» και βελτίωσης των μακροοικονομικών δεικτών μέσω της ύφεσης, έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση της φιλανθρωπίας


Η ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές «επεκτατικής λιτότητας» και βελτίωσης των μακροοικονομικών δεικτών μέσω της ύφεσης, έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση της φιλανθρωπίας. Καθώς η καταστροφή του κοινωνικού κράτους αποτελεί βασική συνισταμένη των πολιτικών «επεκτατικής λιτότητας» που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις των Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, συνεπικουρούμενοι και υποστηριζόμενοι από την «Τρόικα», οι θιασώτες αυτών των πολιτικών έχουν επιδοθεί σε μία πληθώρα δραστηριοτήτων που συνιστούν πολιτικές πτωχοκομείου.

Ενόψει του εορτασμού της εθνικής μας εορτής της 25 Μαρτίου, η φιλανθρωπική πρωτοβουλία “The Hellenic Initiative”, στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιεί καμπάνια με τίτλο «Γιόρτασε την Ελληνική μέρα της Ανεξαρτησίας! Υποστήριξε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δώρισε $ 25.00 σήμερα!».

Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια «Γιόρτασε την Ελληνική μέρα της Ανεξαρτησίας! Υποστήριξε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δώρισε $ 25.00 σήμερα!», έχει ως εξής:

Στα πλαίσια της «ελεύθερης επιλογής» (free choice), όσοι θέλουν να συμβάλουν, μπορούν να επιλέξουν η δωρεά τους να δοθεί για την παροχή μίας πλήρους οδοντιατρικής θεραπείας αξίας 25 δολαρίων. Εναλλακτικά, τα 25 δολάρια μπορούν να διατεθούν για τον εμβολιασμό 2 παιδιών ή, τέλος, για την παροχή φαγητού για μία τετραμελή οικογένεια στην Ελλάδα, για τέσσερις μέρες.

 

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία “The Hellenic Initiative”, στη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι κάθε δωρεά μέχρι 5,000 δολάρια θα αντιπαραβληθεί με ιδίους πόρους της φιλανθρωπικής οργάνωσης, προκειμένου να αυξηθεί το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Πολιτικές πτωχοκομείου αντί κοινωνικού κράτους. Πολιτικές «φιλανθρωπίας» αντί αξιοπρέπειας.

Κρίνοντας από τις διαδικτυακές παρεμβάσεις υπέρ της προαναφερθείσας καμπάνιας, άνθρωποι που κινούνται στο περιβάλλον πρώην Έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται να εμπλέκονται ενεργά σε αυτή την φιλανθρωπική πρωτοβουλία.

Καθώς η καμπάνια αυτή εκδηλώνεται ενόψει του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι θιασώτες της, προφανώς αγνοούν κάθε πτυχή της Ελληνικής Επανάστασης. Να τους υπενθυμίσω, λοιπόν, ότι οι Έλληνες Επαναστάτες του 1821 διεκδίκησαν ελευθερία, ψωμί, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ας διαβάσουν τα κείμενα των Ελληνικών Συνταγμάτων που ενέκριναν οι Εθνοσυνελεύσεις των Ελλήνων Επαναστατών. Επιπρόσθετα, η ελληνική επανάσταση αποτέλεσε το σημείο συνάντησης όλων των ριζοσπαστών, δημοκρατών και επαναστατών από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Από τις ριζοσπαστικές λέσχες και συλλόγους που υπήρχαν σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο κ.τ.λ.) μέχρι τους εθελοντές στρατιώτες που είχαν πολεμήσει με τον Σιμόν Μπολίβαρ για την ελευθερία και την δημοκρατία της Νότιας Αμερικής, καθώς και τους επαναστατημένους δούλους της Καραϊβικής, όπως στην Αϊτή, όλοι υιοθέτησαν τον αγώνα των Ελλήνων Επαναστατών. Ταυτίστηκαν με αυτόν, καθώς η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Το Βέλγιο, με την δική του επανάσταση το 1830, ακολούθησε άμεσα τα παράδειγμα των ελλήνων επαναστατών, ενώ η τότε «κυρίαρχη σκέψη» υποχώρησε μπροστά στην ανάταση των λαών και ο παλαιός κόσμος της «Ιερής Συμμαχίας» θρυμματίστηκε από τις αντιθέσεις του.

«25 δολάρια για την 25 Μαρτίου»; Όχι, ευχαριστώ. Αξιοπρέπεια και όχι φιλανθρωπία. Κοινωνικό κράτος και όχι φιλανθρωπία. Οικονομική ανάπτυξη και όχι επεκτατική λιτότητα. Οικονομική δημοκρατία και όχι οικονομία της αγοράς. Δημοκρατία και όχι ολιγαρχία. Ανάταση της Ελλάδας και όχι “Success Story” των Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου. 25 Μαρτίου και όχι 25 δολάρια.

Πηγές:

http://onegreece.org/donate/#sthash.awSO50HB.dpuf

https://twitter.com/ariannahuff/status/446790274602119168/photo/1/large

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)