to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 13.07.2013

Πολιτική

Στυγνοί κι ανόητοι

Του Θανάση Καρτερού


Μας λένε συνεχώς για αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να τη μετατρέψουν από βαλκανική Yugo σε γερμανική Μερσεντές. Και για το σχέδιο, κυρίως γι' αυτό, που έχουν εκπονήσει, έτσι που η μεγάλη μεταρρύθμιση του κράτους να προχωρήσει και να αποδώσει.

Ποιον δουλεύουν αλήθεια; Υπάρχει έστω και ένας ανάμεσά μας και ανάμεσά τους που να πιστεύει αυτές τις απίστευτες ανοησίες; Διότι, εντάξει, το κράτος χρειάζεται μεταρρύθμιση, επανίδρυση, βαθιές αλλαγές και πλατιές μεταρρυθμίσεις. Πού είναι ο οδικός χάρτης αυτών των μεταρρυθμίσεων; Πού είναι το σχέδιο; Εκτός αν αποτελεί σχέδιο η επέλαση του στυλ όποιον πάρει ο χάρος, μέχρι να πάρουμε τη δόση, και μετά γαία πυρί μιχθήτω.

Διότι περί αυτού πρόκειται. Δεν μιλάμε για μεταρρύθμιση, μιλάμε για κυνηγούς κεφαλών. Τους ήρθε να τραβήξουν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να βυθίσουν τη χώρα στο μαύρο της ΕΡΤ, για να πάρουν τα κεφάλια δυόμισι χιλιάδων ανθρώπων. Ύστερα τους ήρθε να ξαποστείλουν τη δημοτική αστυνομία -μερικές χιλιάδες κεφάλια κι εδώ. Ύστερα να διαλύσουν τα επαγγελματικά λύκεια, όπου φοιτούν παιδιά από τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα -μερικές χιλιάδες κεφάλια καθηγητών κι εκεί.

Ποιο ήταν το σχέδιο για τη μεγάλη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ; Να τραβολογιούνται τόσο καιρό, παραβιάζοντας νόμους και προφήτες, για να μας φορέσουν μια υπάκουη ΝΕΡΙΤ, χωρίς να ξέρουν ούτε καν πόσο θα κοστίσει το μεγαλειώδες εγχείρημα; Ποιο είναι το σχέδιο για τη δημοτική αστυνομία; Ξαφνικά δεν μας χρειάζεται; Και χρειάζονται στην ΕΛ.ΑΣ. οι δημοτικοί αστυνόμοι -για να κάνουν τι; Ποιο είναι το σχέδιο για τα επαγγελματικά λύκεια; Να τα κλείσουν επειδή όπως η ΕΡΤ δεν έχουν αρκετή τηλεθέαση; Να τα κάνουν λύκεια αρρένων, αφού οι καθηγητές που απολύονται είναι βασικά σε ειδικότητες που ενδιαφέρουν κορίτσια; Αν βρείτε απάντηση εσείς, να την πείτε και σε μας.

Αυτή την εξάρθρωση την ονομάζουν αναδιάρθρωση. Κανένα σχέδιο, κανένας υπολογισμός των επιπτώσεων -στόχος δεν είναι να φτιάξουν κράτος ευρωπαϊκό, όπως λένε, αλλά να δίνουν κεφάλια στην τρόικα. Και τελικώς το μόνο πολιτικό μοτίβο, η μόνη πολιτική συνισταμένη της αγριότητας είναι τα ταξικά της χαρακτηριστικά. Ταξικά στυγνοί και πολιτικά ανόητοι -αυτοί κυβερνούν την Ελλάδα και υπόσχονται να την κάνουν Νέα...

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)