to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 17.12.2012

left.gr

Κοινωνία

Στροφή Νέας Σμύρνης: Απευθείας διάθεση προϊόντων στις 22/12

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 10:00 με 14:00, στο κτήμα Δέγλερη (Ευξείνου Πόντου & Σωκίων, Άνω Νέα Σμύρνη) κοντά στην ταβέρνα του «Κατσιού».


Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ διοργανώνει διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. Στόχος μας δεν είναι μόνο η επίτευξη χαμηλότερης τιμής, αλλά και η ποιότητα των προϊόντων, η στήριξη νέων και μικρών παραγωγών ή συνεταιρισμών, η τοπικότητα της παραγωγής, η δίκαιη τιμή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό, η οικοδόμηση προσωπικών σχέσεων με τους παραγωγούς. Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό (είναι άλλωστε η παρθενική μας προσπάθεια), και σίγουρα με το χρόνο θα αποκτήσουμε ακόμη βαθύτερη γνώση των πραγμάτων.


Ξεκινάμε λοιπόν την προσπάθειά μας οργανώνοντας την απευθείας διάθεση μιας σειράς προϊόντων. Πρόθεσή μας είναι να συστηματοποιήσουμε αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά και να οργανώσουμε στο μέλλον και άλλες (π.χ. απευθείας διακίνηση νωπών λαχανικών, επισκέψεις σε αγροκτήματα, δημιουργία αστικού αγρού, διοργάνωση καλλιεργητικών σεμιναρίων κ.λπ.)


Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά θα διατεθούν:

Μέλι ανθέων εξαιρετικής ποιότητας, από νέο και εκπαιδευμένο μελισσοκόμο από το Ξηροχώρι Ηλείας (συσκευασία 1 κιλού προς 6,5 €)

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (αγουρέλαιο, φετινό, επώνυμο) από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου – Λεύκτρου της Μεσσηνιακής Μάνης (ανοξείδωτο δοχείο 5 λίτρων, με ειδικό στόμιο για μετάγγιση, προς 15 €, δηλαδή 3 €/λίτρο)

Όσπρια από το Κριεκούκι Αττικής, από νέους παραγωγούς - οικογενειακή επιχείρηση:
- Φακές, συσκευασία 2 κιλών προς 3 € (δηλαδή 1,50€/κιλό)
- Φασόλια (ποικιλία χορόζι), συσκευασία 2 κιλων προς 3,60 € (δηλαδή 1,80€/κιλό)
- Ρεβίθια, συσκευασία 2 κιλών προς 3,60 € (δηλαδή 1,80€/κιλό)

Ρύζι νυχάκι και καστανό αναποφλοίωτο από παραγωγό στην Ανθήλη Λαμίας (συσκευασία 5 κιλών, προς 5 €, δηλαδή 1 €/κιλό)
 
Όλες οι παραπάνω τιμές είναι τελικές, ενώ η πληρωμή θα γίνει απευθείας στους παραγωγούς την ημέρα της παράδοσης.


Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 10:00 με 14:00, στο κτήμα Δέγλερη (Ευξείνου Πόντου & Σωκίων, Άνω Νέα Σμύρνη) κοντά στην ταβέρνα του «Κατσιού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)