to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το στρίβειν διά του Γεραπετρίτη

(ή πού είναι και ποιος "έφαγε" το μαξιλάρι ;)


Τον φαντάζεστε τον Κυριάκο σαν... τοτέμ; Εσείς όχι, αλλά οι επικοινωνιολόγοι του σίγουρα. Διότι μπορεί να συνελήφθη με τον Βρούτση στην πλάτη, αλλά και τι έγινε; Σιγά μην πάει στη Βουλή να... συγχρωτιστεί με τους κοινούς θνητούς. Είναι δυνατόν ένας... Μωυσής να κάνει κακές συναναστροφές; Να ελέγχεται από τους συριζομαδουραίους; Στέλνουμε λοιπόν έναν Γεραπετρίτη αντ’ αυτού και αμέτε στο καλό...

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο από τους «λόρδους» της Δεξιάς. Το ίδιο δεν έκανε και ο Αντώνιος, ο εκ Πύλου Μεσσηνίας ορμώμενος (πατριωτάκι γαρ...); Πάτησε ποτέ στη Βουλή; Και τι κατάφερε στο τέλος; Έκανε το 35% της Ν.Δ. μόλις και μετά βίας 17% το 2012 (αυτό το «θαύμα» ήταν όντως δύσκολο...).

Όμως το μέγα και αναπάντητο θέμα είναι τι γίνεται με το “μαξιλάρι”. Ανετέθη, λοιπόν, στον Σταϊκούρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με διαρροές που είναι μνημείο δημιουργικής λογιστικής.

Στη διαρροή, που θα τη δείτε στο σύνολό της μάλλον στον Τύπο της Κυριακής, υπάρχουν κάποιες αλχημείες και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η πιο... αεροπλανική εξίσωση είναι αυτή που αφορά πιθανολογούμενη απομείωση του μαξιλαριού συμψηφίζοντάς το με την τεράστια μείωση της χρηματιστηριακής αξίας (market capitalization) των συστημικών τραπεζών (ως προς την κρατική συμμετοχή, διότι, σου λέει, «δημόσια περιουσία» το μαξιλάρι, δημόσια περιουσία και οι μετοχές των τραπεζών στο ΤΧΣ (αν σας έχει σηκωθεί η τρίχα υπάρχουν και χειρότερα...). Αυτό είναι το σημείο 3 του non paper του υπ. Οικονομικών.

Και συνεχίζει με το σημείο 4, που «καπάκι» συμπεραίνει: «Συνεπώς η συνολική ‘δημόσια περιουσία’, από 28 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, διαμορφώθηκε στο ίδιο ύψος τον Ιούνιο του 2019, χωρίς τον ειδικό λογαριασμό». Τουτέστιν «μαξιλάρι είχαμε κι εμείς, και μάλιστα ίδιο με το δικό σας».

Το «χαρτί» λέει κι άλλα. Ας δούμε όμως τι θα δημοσιευτεί και επανερχόμαστε.

Πάντως με τέτοιους φοβερούς λογαριασμούς του υπ. Οικονομικών μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί στη Βουλή ο Κυριάκος για σοβαρή κουβέντα επί του θέματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)