to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στρατόπεδα συγκέντρωσης με τα δικά μας λεφτά

Σε μια εποχή που η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το πρώτο μόλις κύμα των επιπτώσεων της πανδημίας και του lockdown, η κυβέρνηση με χαρακτηριστική ευκολία θυσιάζει 133 εκατ. για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της στο ακροδεξιό και ξενοφοβικό της ακροατήριο


Στους φορολογούμενους αυτής της χώρας σκέφτεται να χρεώσει η κυβέρνηση το δίκτυο των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζει να στήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ένα σχέδιο μετατροπής των νησιών σε σιδερόφραχτες αποθήκες ψυχών, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τη διεθνή εικόνα της χώρας όσο και για τις εκρηκτικές καταστάσεις που αυτό αναμένεται να δημιουργήσει στις τοπικές κοινωνίες, που υποτίθεται ότι συνοδευόταν από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έρχεται τελικά και πέφτει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ένα σχέδιο βασισμένο στις απευθείας αναθέσεις κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης, υπογεγραμμένες από «μετακλητούς διευθυντές» του υπουργείου, έρχεται και χρεώνεται τελικά στον εθνικό προϋπολογισμό.

Άλλη μια τεράστια επιτυχία του Νότη Μηταράκη, που αφού απέτυχε, όπως αναμενόταν, να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε η τελευταία να χρηματοδοτήσει έναν σχεδιασμό που προβλέπει την επ' αόριστον κράτηση και για τις ευάλωτες ομάδες παραβιάζοντας τα δικαιώματα αιτούντων άσυλο, έρχεται να φορτώσει ένα βαρύ κόστος 133 εκατομμυρίων ευρώ στους φορολογούμενους.

Σε μια εποχή που η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το πρώτο μόλις κύμα των επιπτώσεων της πανδημίας και του lockdown, η κυβέρνηση, με χαρακτηριστική ευκολία, θυσιάζει 133 εκατ. για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της στο ακροδεξιό και ξενοφοβικό της ακροατήριο.

Χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των εργαζόμενων διατίθενται δίχως δεύτερη σκέψη για την κατασκευή -και μάλιστα αδιαφανή- στρατοπέδων συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Και, φυσικά, στον εθνικό προϋπολογισμό δεν πρόκειται ο κ. Μηταράκης να φορτώσει μονάχα το κόστος κατασκευής των κλειστών κέντρων κράτησης, καθώς ούτε για τη λειτουργία τους πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να πάρει έστω και μισό ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και κάπως έτσι γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η επιτυχία του Νότη Μηταράκη, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απουσιάζει μονίμως από τις λίστες δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς συστηματικά και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ανίκανος να διαχειριστεί το προσφυγικό ακόμη και με τους όρους που η ίδια η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Γιατί, όπως και να το κάνεις, είναι κομμάτι δύσκολο να πείσεις ακόμη και το ακροδεξιό σου ακροατήριο να πληρώσει τον λογαριασμό για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που του υποσχέθηκες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)