to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 13.12.2019

Πολιτική

Στρατό και για... την «εσωτερική ασφάλεια» θέλει ο Ν. Παναγιωτόπουλος (βίντεο)

Το δόγμα της χούντας περί εσωτερικής ασφάλειας επικαλείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλας Παναγιωτόπουλος.


«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλας Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την τροπολογία στρατιωτικοποίησης του κράτους που έφερε το Μέγαρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζουμε στον κύριο υπουργό ότι την ασφάλεια στο εσωτερικό των συνόρων δεν την διασφαλίζει ο Στρατός αλλά η Ελληνική Αστυνομία.

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

«Τα γύρισε»

Ερωτηθείς από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση της λέξης εισβολέων, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: Δεν λέω εισβολείς. Λέω απειλή για τη εσωτερική ασφάλεια. Και τα επεισόδια είναι πολλά και καθημερινά. Η άποψή σας είναι ότι πρόκειται για ανθρωπιστικής φύσης πρόβλημα αμιγώς. Εγώ λέω ότι δεν είναι μόνο ανθρωπιστικής φύσης μόνο.

Όταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε διευκρινίσεις για το τι εννοεί ότι το υπουργείο 'Αμυνας εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα τα εγγυάται ο στρατός και την εσωτερική ασφάλεια η αστυνομία. Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, με την αύξηση των μεταναστευτικών ή προσφυγικών ροών να παρεισφρύσουν τρομοκράτες-τζιχαντιστές που, μετά την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, δραπέτευσαν από τα στρατόπεδα που φύλαγαν οι Κούρδοι μαχητές. Για σας δεν είναι δυνητική απειλή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ρώτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος την αξιωματική αντιπολίτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)