to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 10.07.2012

Κοινωνία

Στρατιώτης διώκεται για προδοσία!

Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη διώκει φαντάρο ως προδότη.




Ο έφεδρος Α.Τ., βιολόγος - καθηγητής ετών 29, διώκεται για κακούργημα γιατί θέλησε να ενημερώσει τους στρατιώτες που θα υπηρετήσουν στην Κύπρο,  βασιζόμενος στην προσωπική του εμπειρία και σε ευρέως γνωστές πληροφορίες σχετικά με την διάρθρωση της ΕΛΔΥΚ και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει ο καθένας σε μια περιήγηση του στο internet.


Ο Α.Τ. υπηρέτησε εθελοντικά στην ΕΛΔΥΚ έχοντας ανάγκη τον ποσό που λαμβάνουν οι ΕΛΔΥΚάριοι και λόγω ειδικότητας Ν/Τ (νοσοκόμος - τραυματιοφορέας). Όπως γράφει ο ίδιος «Όταν τον Δεκέμβρη του 2010, άρχισε να έρχεται η επόμενη ΕΣΣΟ, βοηθούσα ως Ν/Τ στις συνεντεύξεις των νεοεισερχόμενων το γιατρό της μονάδας, έναν καταπληκτικό νέο ανθυπολοχαγό που ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τους στρατιώτες, και τον οπλίτη ΟΨΜ (ψυχολόγος). Εκεί διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτών δεν είχε δηλώσει εθελοντικά την ΕΛΔΥΚ και πως ήταν αρκετά φοβισμένοι καθώς δεν ήξεραν που μεταφερόντουσαν. Επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να βοηθώ άλλους ανθρώπους όπως και όταν μπορώ, στις 21/12/2010 συνέταξα στο φόρουμ www.thiteia.org το συνημμένο άρθρο. Στόχος μου ήταν ένας και μοναδικός , να βοηθήσω τους νέους φαντάρους, που είτε εθελοντικά είτε όχι, έρχονταν στην ΕΛΔΥΚ να μάθουν 5 πράγματα για τη νέα τους μονάδα».

Στο κείμενο του μπορεί κανείς να βρει στοιχεία που υπάρχουν στο army.gr, την ηλεκτρονική σελίδα του ΥΠΕΘΑ, σε στρατιωτικά περιοδικά και σε blog ανάλογης θεματολογίας, ενώ μέχρι και το Wikipedia περιέχει σχετικά στοιχεία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αναθεωρητής στρατιωτικός δικαστής αποφάνθηκε για το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ www.thiteia.org το προφανές, να μην ασκηθεί ποινική δίωξη, κρίνοντας πως για να είναι απειλή αυτά που δημοσιεύτηκαν για το στρατό πρέπει να είναι κρατικά μυστικά και όχι απλά πληροφορίες!

Όμως ο στρατιωτικός εισαγγελέας αρνήθηκε και ζήτησε να του ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διάδοσης μυστικών πληροφοριών σε περίοδο ειρήνης. Μέγιστη ποινή τα 3 χρόνια φυλάκιση.



Πηγή: OnAlert

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)