to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στρατηγική της έντασης - ξανά

Πρέπει να είναι κανείς αδαής ή «πιστόλι» σε εντεταλμένη υπηρεσία για να μην αντιλαμβάνεται ότι το σκηνικό των τελευταίων ημερών είναι στημένο


Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να στήσει σκηνικό έντασης. Με τη γνωστή και δοκιμασμένη ανά τα χρόνια συνταγή, μετατοπίζει το βάρος στα πανεπιστήμια εφαρμόζοντας μια στρατηγική διαρκώς κλιμακούμενης και δυσανάλογης βίας. Για να εξηγούμαστε, αυτονόητα καταδικαστέος ο όποιος βανδαλισμός των χώρων και των υποδομών του δημόσιου πανεπιστημίου.

Γι’ αυτό ακριβώς η υπόθεση της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ είχε μετατραπεί σε ένα γεγονός μειοψηφικό και περιθωριοποιημένο. Και επομένως, μια κατάσταση η επίλυση της οποίας δεν απαιτεί στρατιές ΜΑΤ και ασφαλιτών, ούτε κρότου-λάμψης και κλομπ στο κεφάλι σε κλειστό χώρο με συγκεντρωμένο κόσμο και φοιτητές που κάνουν μάθημα στις αίθουσες. Καμία σχέση δεν έχουν με την ανέγερση της βιβλιοθήκης οι προσαγωγές άσχετων φοιτητών που πάνε στη σχολή τους, ο έλεγχος όσων σπουδάζουν και εργάζονται στο πανεπιστήμιο.

Πρέπει να είναι κανείς αδαής ή «πιστόλι» σε εντεταλμένη υπηρεσία για να μην αντιλαμβάνεται ότι το σκηνικό των τελευταίων ημερών είναι στημένο όσο δεν πάει. Η απρόκλητη -όπως καταγγέλλουν άπαντες πλην κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ.- επίθεση της Τρίτης, τα ανοιγμένα κεφάλια, οι τραυματίες στα νοσοκομεία, ο μεσήλικας που προπηλάκισε τους άνδρες των ΜΑΤ, παραμερίζοντας ώστε να δεχτούν κλωτσιές, φυσουνιές και κλομπ φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια έφυγε σαν κύριος με άλλους ασφαλίτες και ένστολους αστυνομικούς.

Κι αν δεν φτάνουν όσα είδαμε με τα μάτια μας, η κεντρική κυβερνητική στοχοθεσία έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αφού δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατεύσει την κοινωνία από την ενεργειακή κρίση και τη φτωχοποίηση, θέτει σε εφαρμογή τη στρατηγική της έντασης. Ανακοινώνει πρεμιέρα για την πανεπιστημιακή αστυνομία στις 17 Μαΐου, μία ημέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές και αφού με την πρακτική της έχει ήδη αδικαιολόγητα ανάψει το φυτίλι.

Μαζέψτε τους, κύριε Θεοδωρικάκο, κυρία Κεραμέως. Μαζέψτε τους γιατί το ατύχημα γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Καμία θέση δεν έχουν στο πανεπιστήμιο οι βαριοπούλες, καμία θέση δεν έχουν όμως ούτε τα ΜΑΤ, οι ασφαλίτες, τα κλομπ και τα δακρυγόνα.  Όποιος έχει συμβουλέψει τον πρωθυπουργό ότι θα ξεφύγει των ευθυνών του με τη δημιουργία σκηνικού χάους είναι επικίνδυνος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)