to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 15.08.2022

Αθλητισμός

Στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στεφανίδη - Τεντόγλου

Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο άλμα, ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου - Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε τα 4,50 και προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η Ελένη Πόλακ που έμεινε στα 4,40μ.


Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους

Στον τελικό του μήκους προκρίθηκε δίχως προβλήματα ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο σπουδαίος Έλληνας άλτης μπορεί να μην έπιασε το όριο των 8,05μ., αλλά δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία για την πρόκρισή του.

Στην πρώτη του προσπάθεια πάτησε αρκετά πίσω και προσγειώθηκε στα 7,66μ., ενώ στη δεύτερη έκανε 7,80μ. Το καλύτερο άλμα για τον Τεντόγλου ήρθε στην τρίτη προσπάθεια όπου προσγειώθηκε στα 7,94μ.

Αυτή ήταν και η δεύτερη καλύτερη επίδοση του προκριματικού αφού μόνο ο Τομπίας Μοντλέρ κατάφερε να πιάσει το όριο των 8,05, αφού στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,06μ.

Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during the men's long jump final at the World Athletics Championships on Saturday, July 16, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel)

Το άλμα που τον έστειλε στον τελικό

Τεντόγλου: "Δεν ξύπνησα καλά, κατάλαβα τι πρέπει να κάνω στον τελικό"

Ο Έλληνας πρωταθλητής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, τόνισε ότι δεν τα πήγε καλά στον ημιτελικό, αλλά ξέρει τι να διορθώσει για τον τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου: Για τον ημιτελικό: "Ξεκίνησα άσχημα γιατί δεν ήμουν σε καλή μέρα. Δεν ξύπνησα καλά, το σώμα δεν ήταν τόσο καλό όσο συνήθως. Συμβαίνει καμιά φορά, αλλά πιο πολύ το παθαίνω στην προπόνηση. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω αύριο. Να βάλω τη φόρα μου πιο μπροστά. Με ένα παπούτσι πιο μπροστά θα είμαι καλά".

Για την κατάσταση που είναι ενόψει τελικού: "Ναι σε αυτή την κατάσταση είμαι. Το μήκος έχει ένα περίεργο πράγμα. Αν δεν βρεις τη φόρα σου, μπορεί να είσαι μείον μισό μέτρο. Είχα πρόβλημα και με τον αέρα, με εμποδίζει με τη φόρα μου".

Για το τι θα κάνει ενόψει τελικού: "Δεν θα κάνω πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ".

Η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, εκτός η Πόλακ

Πιστή στο ραντεβού της με ένα ακόμα μεγάλο τελικό ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια θα αγωνιστεί στον τελικό του ευρωπαϊκού στίβου που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (17/08).

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Μπορεί να αντιμετώπισε δυσκολίες και να χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 4,40μ., όμως τα κατάφερε, ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 4,50μ. σφραγίζοντας την παρουσία της στον τελικό.

Από την άλλη η Ελένη Πόλακ άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4,25μ., τα οποία πέρασε με την τρίτη προσπάθειά της. Το ίδιο συνέβη όταν ο πήχης πήγε στα 4.45μ.

Katerina Stefanidi, of Greece, competes in the women's pole vault final at the World Athletics Championships in Doha, Qatar, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/David J. Phillip)

Το άλμα της Στεφανίδη που της χάρισε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ

Μπορεί να άργησε να βρει το ρυθμό της, αλλά η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Καθοριστικό ήταν το γεγονός ότι πέρασε τα 4,50μ. με την πρώτη προσπάθεια κάτι που έκαναν μόλις τρεις αθλήτριες.

Στεφανίδη: "Κοιμόμουν όρθια, στον τελικό θα μπω σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης"

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ αμέσως μετά τον προκριματικό γύρο, στην οποίο εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στον τελικό θέλει να μπει σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ για την εμφάνισή της στον ημιτελικό δήλωσε ότι κοιμόταν όρθια, έχοντας μπόλικη διάθεση για χιούμορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στην ΕΡΤ: "Δεν αγχώθηκα, αλλά φάνηκε ότι κοιμόμουν όρθια. Το βρήκα όμως. Μπήκαμε πιστεύοντας ότι το 4,40μ. θα είναι αρκετό. Στην πρώτη προσπάθεια έκανα ένα λάθος και μετά κυνηγούσα. Όμως το βρήκα. Ο προκριματικός είναι δύσκολος αγώνας.

Πάντα θεωρώ ότι προετοιμαζόμαστε σωστά για τον Αύγουστο. Υπάρχει βελτίωση συνεχόμενη, αλλά όταν έρχεται μια δύσκολη χρονιά, εγώ πάντα προετοιμάζομαι για κάτι μεγάλο. Θέλω να μπω σαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με όλο το σεβασμό στις αντιπάλους, θα πάω με αυτό το στυλ και ας τερματίσω δεύτερη ή τρίτη".

Πηγή: Sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)