to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 17.02.2023

Αθλητισμός

Ραντεβού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μπάσκετ έδωσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Με άνεση και 31 πόντους διαφορά ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση απέναντι στον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να τα κάνει μαντάρα, αφού έχασε τους 25 πόντους διαφορά και επικράτησε με 7 πόντους του Κολοσσού Ρόδου


Λίγο έλειψε να τα κάνει «μούσκεμα» στον προημιτελικό με τον Κολοσσό ο Παναθηναϊκός, καθώς απώλεσε διαφορά 25 πόντων, ωστόσο πήρε τη νίκη με 87-80 και συνάμα τη πρόκριση στον ημιτελικό του Σαββάτου (18/2) όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Πατώντας γκάζι στο πρώτο ημίχρονο του προημιτελικού με τον Κολοσσό Ρόδου στέλνοντας τη διαφορά και στο +25, ο Παναθηναϊκός «έσβησε» τις μηχανές στο δεύτερο μισό του ματς και δη στην τελευταία περίοδο και λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά!

Παρ' όλα αυτά ο αξιόμαχος Κολοσσός που δεν παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι, δεν είχε τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ωστόσο έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» και μάλιστα τους άγχωσε στα τελευταίο δεκάλεπτο μειώνοντας στους τέσσερις πόντους (82-78) στα 42'' πριν από τη λήξη.

Όμως ο Πάρις Λι με τρεις σερί πόντους (1/2 βολές και ενα δίποντο) έφερε τον Παναθηναϊκό στο +7 (85-78) στα 22'' και ουσιαστικά έδωσε την ώθηση για την τελική επικράτηση.

Με διαφορά 31 πόντων ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη

Χωρίς καν να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Άρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Στα θετικά η επιστροφή του Σλούκα στη δράση.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον Άρη, επικράτησε με 82-51 και τσέκαρε το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Εκεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη και έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αφού η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν εξαιρετικά άστοχη από την περιφέρεια ( 4/29 τρίποντα).

Αυτό που κρατάει από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είναι η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στη δράση μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε για 13 λεπτά και μέτρησε 3 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)