to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 19.03.2019

Πολιτική

Στους Ευζώνους Κιλκίς ο Ν. Παππάς: «Νέες δυνατότητες με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Η περιοχή αποκτά νέες δυνατότητες με την επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες και, όλοι μας, πρέπει να σταματήσουμε να την αντιλαμβανόμαστε ως εσχατιά, ως το τελευταίο άκρο, που μετά σταματάει ο κόσμος», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπ. ΨΗΠΤΕ - Ομιλία του Ν. Παππά το απόγευμα στο Κιλκίς


«Η περιοχή αποκτά νέες δυνατότητες με την επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες» τόνισε σε δηλώσεις του, στους Ευζώνους Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς προσέθεσε ότι πρέπει όλοι να σταματήσουμε να αντιλαμβανόμαστε την περιοχή των συνόρων «ως εσχατιά» και υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία, η αυτοδιοίκηση και η κεντρική εξουσία θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες, που ανοίγονται στην καινούργια περίοδο.

«Η περιοχή αποκτά νέες δυνατότητες με την επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες και, όλοι μας, πρέπει να σταματήσουμε να την αντιλαμβανόμαστε ως εσχατιά, ως το τελευταίο άκρο, που μετά σταματάει ο κόσμος» δήλωσε ο κ. Παππάς και προσέθεσε:

«Ξεκινάει μια καινούργια περίοδος, καινούργιες δυνατότητες και όλες αυτές τις δυνατότητες είμαστε υποχρεωμένοι, τοπική κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και κεντρική κυβέρνηση, βεβαίως, να τις αξιοποιήσουμε».

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα ακριτικά χωριά των Ευζώνων, της Μεταμόρφωσης και της Ποντοηράκλειας του νομού Κιλκίς, κατά την οποία ο κ. Παππάς συναντήθηκε με κατοίκους σπιτιών, στα οποία είχαν τοποθετηθεί συστήματα δορυφορικής λήψης, στο πλαίσιο του προγράμματος «καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης» της χώρας.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στους Ευζώνους και στο γειτονικό χωριό στην Ποντοηράκλεια και είδαμε το πρόγραμμα αυτό να αναπτύσσεται. Οι κάτοικοι, ήδη, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών έχουν ξεκινήσει και κάνουν τις αιτήσεις τους, εγκαθίστανται τα συστήματα» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Και πλέον, νομίζω μπαίνει και ένα οριστικό τέλος στην κατάσταση του “μαύρου”, η οποία ήταν μια κατάσταση προσβλητική για τους συμπατριώτες μας που επέλεξαν να μένουν στα σύνορα».

Οι συζητήσεις με τους κατοίκους

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε το λαογραφικό μουσείο της Μεταμόρφωσης.

Στον Ν. Παππά πρότειναν, και δεν αρνήθηκε, να καθίσει με τους κατοίκους στο καφενείο και να συζητήσει μαζί τους, τόσο για το πρόγραμμα καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης όσο και ευρύτερα ζητήματα που τους απασχολούν. Οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών περιορίστηκαν σε έναν κάτοικο, τον οποίο μάλιστα απομάκρυναν οι συγχωριανοί του γιατί διέκοπτε το διάλογο που είχε ο υπουργός μαζί τους, και σε έναν δημοτικό σύμβουλο που, με τη θεσμική του ιδιότητα όπως ο ίδιος τόνισε, παρέδωσε ψήφισμα του δημ. συμβουλίου ενάντια στη συμφωνία.

Το πρόγραμμα καθολικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών δύναται να καλύψει, αναλόγως των αιτήσεων που θα υποβληθούν, 3.500 οικισμούς σε όλη τη χώρα, δηλαδή, περίπου 170.000 νοικοκυριά. Στο νομό Κιλκίς μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου εκατό αιτήσεις.

 

Ο Ν. Παππάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με θέμα: « Δίκαιη ανάπτυξη και τα διλήμματα της εποχής μας»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)