to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 04.02.2021

Πολιτική

Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές: Συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, αλλά και στην Ξάνθη και τον Βόλο και άλλες πόλεις της χώρας, οι φοιτητές δίνουν σήμερα Πέμπτη 4/2 μια ακόμα αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο Κεραμέως που θέλει να «κόψει» χιλιάδες νέους από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους, πανταχόθεν παρακολουθούμενους και αστυνευόμενους χώρους.


(«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες»: Στιγμιότυπο από προηγούμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (21/1/2021) όπως το κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ Μ. Λώλος)

-> Η κάλυψη των διαδηλώσεων της Πέμπτης 4/2 εδώ: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα (ενημέρωση)

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση που συζητείται από την Τρίτη 2/2 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πριν πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια.

Στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, που φέρνει μείωση εισακτέων, αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και ...παρακολούθηση παντού, με κάμερες και μέσα στα αμφιθέατρα (!), οι φοιτητές και συνολικά η πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα έχει ήδη δώσει απαντήσεις στο δρόμο, με τα συλλαλητήρια της 14ης Ιανουαρίου (ημέρα ανακοίνωσης του νομοσχεδίου, με την αστυνομία να χτυπά τους φοιτητές στην Κοραή), της 21ης και της 28ης Ιανουαρίου, παρά τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία.

Το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητικών συλλόγων είναι, για την Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά τη χώρα περίπου την ίδια ώρα.

Με κωδικό 6

«Η διαδήλωση της Πέμπτης 4/2 δεν παραβιάζει οποιαδήποτε απαγόρευση. Οι διαδηλωτές/-ώτριες μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά, άνευ προβλεπόμενου αριθμητικού ορίου, μεταβαίνοντας στον τόπο συγκέντρωσης και στέλνοντας sms με τον κωδικό 6 ή έχοντας έγγραφη βεβαίωση μετακίνησης με τον ίδιο κωδικό» τονίζει σε άρθρο του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, τ. σύμβουλος στο ΔΣ του ΔΣΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ανεχόμαστε να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι επιτήρησης και τιμωρίας (βίντεο) // Την Πέμπτη, στις 7.30 μ..μ, η εκδήλωση της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

(Το κάλεσμα του Bloco για την Πέμπτη 4/2, όπου σημειώνει: «Αύριο βάζουμε Χ στις βάσεις εισαγωγής, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στα πειθαρχικά συμβούλια, στις διαγραφές φοιτητών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Διεκδικούμε την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!»)

Στιγμιότυπα από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις:

14/1: Πρώτη κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο, χτύπημα από την αστυνομία

21 Ιανουαρίου: Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τους φοιτητές

28/1, Αθήνα: Το ογκώδες φοιτητικό συλλαλητήριο «έσπασε» έμπρακτα τις απαγορεύσεις, στο δρόμο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)