to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 22.03.2022

Κοινωνία

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι ενάντια στην ακρίβεια και τις περικοπές των συντάξεων

Από την πλ. Κλαυθμώνος ξεκίνησε η συγκέντρωση των συνταξιούχων, οι οποίοι κατευθύνονται στο υπ. Οικονομικών, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας μπροστά στο κύμα ακρίβειας, αλλά και να μην περικοπούν οι συντάξεις τους


(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μέτρα προστασίας απέναντι στην ακρίβεια και αύξηση των συντάξεων ζητούν οι συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονται με πορεία στο υπ. Οικονομικών. 

Σε ανακοίνωση τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ. σημειώνουν οτι «δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε». 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Συνταξιούχοι από περιοχές όλης της Αττικής κατεβαίνουν ξανά «στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα», όπως αναφέρουν, διεκδικώντας «ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Συνολικά, οι συνταξιούχοι απαιτούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και απόδοση Δώρων, αναδρομικών και του 0,5% του ΑΕΠ. Διεκδικούν, επίσης, άμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Αμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, καμία ανάμειξη της χώρας μας στο αιματοκύλισμα των λαών. 

συνταξιούχοι 6

(avgi.gr)

συνταξιούχοι 4

(avgi.gr)

Συγκέντρωση συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)