to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:21 | 07.02.2014

Κοινωνία

«Όλη μέρα στους δρόμους»: παρά την καταστολή, νέα πορεία εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στους δήμους

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά τις διαθεσιμότητας, με αφορμή τη συζήτηση των προσφυγών στο ΣτΕ - Προκλητική παρουσία με απωθήσεις και χημικά από τα ΜΑΤ μπροστά στο ΣτΕ για να μην κλείσει η Πανεπιστημίου - Ολοκληρώθηκε η πορεία από το ΣτΕ προς το υπ. Οικονομικών.


Συλλαλητήριο με την παρουσία εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή η ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας. Εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Ενημέρωση - φωτογραφίες και βίντεο από @dromografos:

Φωτογραφία από @MakisSinodinos

Απέναντι από τα ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών

14:45 Παρά την κούραση, συνεχίζεται με δυναμισμό η συγκέντρωση

14:34 Αντιπροσωπεία θα ανέβει στο Υπουργείο Οικονομικών

14:30  Η πορεία στην οδό Ερμού ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις.

14:25  Η πορεία κατευθύνθηκε από την οδό Σταδίο ξανά προς το υπουργείο Οικονομικών. Στην οδό Νίκης συνάντησαν την κλούβα. Επιμένουν πως θα συνεχίσουν όλη μέρα στους δρόμους

14.00: «θα είμαστε όλη μέρα στους δρόμους» δηλώνουν οι διαδηλωτές που μετά την επιστροφή στο ΣτΕ ξεκίνησαν ξανά πορεία, προς το υπουργείο Οικονομικών και Μεταρρύθμισης αυτή τη φορά:

Το ξεκίνημα, ξανά, από το ΣτΕ

Embedded image permalink

και η πορεία πλέον στη Σταδίου (2 μ.μ.)

13:15 Η πορεία έφτασε στο ΣτΕ και ενώθηκε με τους συγκεντρωμένους ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου για τη διαθεσιμότητα:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:30 Στη Βουλή η πορεία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:45 Ξεκίνησαν πορεία προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω Σταδίου:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:40 Βίντεο από την απώθηση:

11:25 Ασφυκτικός ο κλοιός:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:20 Συνεχίζονται οι απωθήσεις καθώς και η χρήση χημικών. Στο σημείο και ο βουλέυτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:55 Τα ΜΑΤ συνεχίζουν να απαωθούν τον κόσμο:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:50 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τον, πολύ πλέον, κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (επί της Πανεπιστημίου) με σκοπό να μην κλείσει η λεωφόρος (ανταπόκριση «στο Κόκκινο», 105,5):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:30 Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στο ΣτΕ:

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

--------------

 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι δάσκαλοι για τη διευκόλυνση των οποίων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής.

Η ΟΛΜΕ διαμηνύει ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Για το ίδιο ζήτημα η Ομοσπονδία ζητεί να υπάρξει επείγουσα συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το βράδυ της Πέμπτης αναχωρησαν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που μετέφεραν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες.

Εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κατηγόρησαν σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε οπισθοδρόμηση.

Όπως υποστηρίζουν, εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Την Παρασκευή στις 9:00 έξω από ΣτΕ συγκεντρώθηκαν επίσης εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή τους κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει πως ο επίμαχος νόμος «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)