to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:16 | 03.11.2016

Κοινωνία

Στους 5.511 οι πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα, συνολικά 15.384 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.


Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου, από τα άτομα αυτά, 5.511 έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ 7.961 υποθέσεις βρίσκονται σε αναμονή διάθεσης νέων θέσεων μετεγκατάστασης από τα μετέχοντα στο πρόγραμμα κράτη.

Ωστόσο, «παραμένουν σημαντικές οι προκλήσεις και οι δυσχέρειες στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως ο ανεπαρκής αριθμός θέσεων προς μετεγκατάσταση από τα ευρωπαϊκά κράτη, οι μη βάσιμα αιτιολογημένες απορρίψεις αιτημάτων μετεγκατάστασης και ο χαμηλός αριθμός αποδοχών των αιτημάτων για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η Υπηρεσία Ασύλου ζητά την επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς «παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας και τις επανειλημμένες προτροπές προς τα κράτη - μέλη για εντατικοποίηση των ρυθμών μετεγκατάστασης, βρισκόμαστε πολύ μακριά από την υλοποίηση του κοινού ευρωπαϊκού στόχου».

*Ολοκλήρωση της υπόθεσης μετεγκατάστασης για έναν από τους εξής λόγους: Εξέταση από Ελληνική υπηρεσία ασύλου, Οικογενειακοί λόγοι, Ιατρικοί λόγοι, θάνατος του αιτούντα, Άλλοι λόγοι.

 
(*) Ολοκλήρωση της υπόθεσης μετεγκατάστασης για συγκεκριμένους λόγους (Πραγματοποιημένη Μεταφορά, Αποχώρηση, Εξέταση από Ελληνική υπηρεσία ασύλου, Οικογενειακοί λόγοι, Ιατρικοί λόγοι, θάνατος του αιτούντα, Επιστροφή στη χώρα καταγωγής, Παραιτήσεις, Άλλοι λόγοι). 
(**) Ολοκλήρωση της υπόθεσης μετεγκατάστασης μετά την έκδοση απόφασης αποδοχής (με συμπεριλαμβανομένων των πραγματοποιημένων μεταφορών) 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)