to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 26.06.2014

πηγή: in.gr

Αθλητισμός

Στους «16» Γερμανία και ΗΠΑ, εκτός Πορτογαλία και Γκάνα

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 των ΗΠΑ και πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο που την φέρνει απέναντι στον 2ο του 8ου Ομίλου στη φάση των «16».


Μαζί με τους Γερμανούς, παρά την ήττα τους, πέρασαν και οι Αμερικανοί, που θα βρουν μπροστά τους τον πρώτο του 8ου Ομίλου. 

Οι παίκτες του Λεβ είχαν την απόλυτη υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά, πίεσαν τους Αμερικανούς αλλά δεν έκαναν κάποια κλασική φάση για γκολ, ενώ μετά την πάροδο του εικοσάλεπτου οι «γιάνκις» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και απείλησαν στο 23΄ με το αξιόλογο σουτ του Μπίσλι να περνά μόλις πάνω από το δοκάρι του Νόιερ. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί απείλησαν στο 35ο λεπτό, αλλά ο Χάουαρντ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Οζίλ κι αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τόμας Μίλερ έδωσε τελικά τη λύση στα «πάντσερ» με το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση, με το οποίο έφτασε Νεϊμάρ και Μέσι στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ήταν στο 55ό λεπτό, όταν με ωραίο τεχνικό σουτ νίκησε τον Χάουαρντ κι έδωσε ενδιαφέρον σε ένα ανιαρό ως εκείνη τη στιγμή παιχνίδι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος κι ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέμπσεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αστοχώντας με κοντινή κεφαλιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκονζάλες, Μπέκερμαν - Χέβεντες

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): 1. Τιμ Χάουαρντ, 3. Ομάρ Γκονζάλες, 4. Μάικλ Μπράντλεϊ, 5. Ματ Μπέσλερ, 7. ΝταΜάρκους Μπίσλι, 8. Κλιντ Ντέμπσεϊ, 13. Τζερμέιν Τζόουνς, 14. Μπραντ Ντέιβις (59΄ 11. Αλεχάντρο Μπεντόγια), 15. Κάιλ Μπέκερμαν, 19. Γκράχαμ Ζούσι (84΄ 2. ΝτεΑντρέ Γέντλιν), 23. Φάμπιαν Τζόνσον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 5. Ματς Χούμελς, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (76΄ 19. Μάριο Γκέτσε), 8. Μεζούτ Οζίλ (89΄ 9. Αντρέ Σίρλε), 10. Λούκας Ποντόλσκι (46΄ 11. Μίροσλαβ Κλόζε), 13. Τόμας Μίλερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 18. Τόνι Κρόος, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ.

Πορτογαλία - Γκάνα 2-1
Η Πορτογαλία επικράτησε της Γκάνας με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Το 1-0 για την Πορτογαλία έγινε με αυτογκόλ του Μπογιέ στο 31΄ ενώ το δεύτερο τέρμα της σημείωσε ο Ρονάλντο στο 80΄. Για την Γκάνα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκιάν στο 59΄. Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γκάνα αποκλείστηκαν απο την συνέχεια του θεσμού.

Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να προκριθούν εφόσον κέρδιζαν τον αγώνα αν και οι ΗΠΑ έχαναν την ίδια ώρα από την Γερμανία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Η Γκάνα μάλιστα είχε περισσότερες πιθανότητες από τους Πορτογάλους αφού είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων. 

Οι Αφρικανοί όμως παρατάχθηκαν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ αφού πριν την έναρξη του ματς έγινε γνωστό πως τόσο αυτός όσο και ο συμπαίκτης του Σούλεϊ Μουντάρι, που έτσι και αλλιώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, τέθηκαν εκτός ομάδας μετά από σοβαρό επεισόδιο που είχαν με τον προπονητή της ομάδας, Κουέσι Άπια, και έναν αξιωματούχο της ομοσπονδίας. 

Η Πορτογαλία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 5΄ όταν η σέντρα σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι του Νταουντά. Στο 19΄ ο τερματοφύλακας της Γκάνα απέκρουσε ενστικτωδώς την δυνατή κεφαλιά του Ρονάλντο. Η ομάδα της Αφρικής απείλησε για πρώτη φορά στο 20΄με τον Τζαν να σουτάρει από κοντά αλλά ο Μπέτο ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σωτήρια. Στο 31΄όμως έγινε το 1-0 με την Πορτογαλία χάρις στο αυτογκόλ του Μπογιέ αφού στην προσπάθεια του να απομακρύνει το γύρισμα του Βελόσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στην επανάληψη η Γκάνα μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και στο 57΄κατάφερε να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Γκίαν μετά από ωραία σέντρα του Ασαμόα. Στο 61΄ ο Γουαρίς έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπέτο. 

Στο 80΄ όμως η άμυνα της Γκάνας και συγκεκριμένα ο τερματοφύλακάς της υπέπεσε σε ακόμη ένα λάθος αφού προσπαθώντας να διώξει μια σέντρα έδωσε πάσα στο Ρονάλντο που από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 σημειώνοντας παράλληλα το μοναδικό του τέρμα στο Μουντιάλ. 

Ο Ρονάλντο θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα αφού έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες αρχικά με το τετ α τετ που έπιασε ο Νταουντά ενώ η κοντινή του προβολή στις καθυστερήσεις πέρασε μόλις άουτ. Η Πορτογαλία αν και ισοβάθμησε με τις ΗΠΑ στους 4 βαθμούς έχασε τελικά την πρόκριση αφού οι Αμερικανοί είχαν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουτίνιο -Αφούλ, Γουαρίς, Αγιού

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): 22. Μπέτο (89΄ Εντουάρντο), 21. Ζοάο Περέιρα (61΄ 18. Σιλβέστρε Βαρέλα) , 3. Πέπε, 2. Μπρούνο Άλβες, 4. Μιγκέλ Βελόσο, 7. Κριστιάνο Ρονάλντο, 8. Ζοάο Μουτίνιο, 17. Νάνι, 6. Γουίλιαμ Καρβάλιο, 20. Ρούμπεν Αμορίμ, 11. Εντέρ (69΄ 10. Βιερίνια)

ΓΚΑΝΑ (Τζέιμς Άπια): 16. Φατάου Νταουντά, 23. Χάρισον Αφουλ, 21. Τζον Μπογιέ, 19. Τζόναθαν Μενσά, 20. Κουάντβο Ασαμόα, 7. Κρίστιαν Ατσού, 10. Αντρέ Αγιού (81΄ 22. Μουμπάρακ Γουακασό), 17. Μοχάμεντ Ραμπιού (76΄6. Ακουά Αφιγιέ), 8. Εμάνουελ Μπαντό, 3. Ασαμόα Γκιάν. 18. Αμπντούλ Ματζίντ Γουαρίς (71΄ 13. Τζόρνταν Αγιού).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)