to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 03.11.2015

πηγή: patrastimes.gr

Κοινωνία

Στους 100 οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην Πάτρα, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας

Από αυτούς μόνο οι 25 φιλοξενούνται προσωρινά σε πανσιόν του Δήμου, ενόψει και του δύσκολου χειμώνα που είναι προ των πυλών. Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, αλλά και μονομελείς οικογένειες.


Στους 100 φτάνουν οι καταγεγραμμένοι άστεγοι συμπολίτες μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στο PatrasTimes.grο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρος Τουλγαρίδης. Από αυτούς μόνο οι 25 φιλοξενούνται προσωρινά σε πανσιόν του Δήμου, ενόψει και του δύσκολου χειμώνα που είναι προ των πυλών. Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, αλλά και μονομελείςς οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 75 άστεγοι φιλοξενούνται στους δρόμους της Πάτρας, σε παγκάκια και εγκαταλελειμμένα  σπίτια, αλλά και δίπλα από αξονικούς τομογράφους νοσοκομείων, όπου αφήνουν και την τελευταία τους πνοή. Πρόσφατο παράδειγμα ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα».

Και το ερώτημα είναι ένα. Η καλοκαιρία πέρασε, έρχεται βαρύς χειμώνας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Πώς θα ανταπεξέλθουν αυτοί οι άνθρωποι;

Ο Δήμος της Πάτρας με τα πενιχρά οικονομικά του δεν μπορεί να προβεί σε καμία άλλου είδους φροντίδα για τους εν λόγω συμπολίτες μας. Αυτό που περιμένουν οι κοινωνικές δομές του δήμου είναι το πρόγραμμα «στέγασης και επανένταξης», σύμφωνα με το οποίο 40 περίπου ακόμη άστεγοι θα βρουν για έναν χρόνο στέγη σε μισθωμένα από το Δήμο διαμερίσματα, μέσα στο Νοέμβριο.

«Αντί το κράτος να βρει μια δουλειά σε αυτούς τους ανθρώπους, αντί να τους βοηθήσει έμπρακτα, ανακυκλώνει τη φτώχεια τους, δίνοντας τους μόνο για ένα χρόνο μια στέγη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)